Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΑ τα νέα συμβούλια των ΑΕΙ-ΟΛΑ τα ονόματα


 Αντιδρούν στην «Αθηνά»
Με τα οικονομικά τους στο «παρά πέντε» βρίσκονται τα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τυπικά οι διορισμοί των μελών των νέων Διοικητικών Συμβουλίων τους, χωρίς την έγκριση των οποίων δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ.

Από τις 31 Ιανουαρίου όσα Ιδρύματα δεν έχουν εγκεκριμένους προϋπολογισμούς δεν μπορούν να κάνουν καμία δαπάνη. Το αποτέλεσμα; Όλοι οι αρμόδιοι... έτρεχαν την προηγούμενη εβδομάδα για την καθυστερημένη «νομιμοποίηση» των διοικητικών συμβουλίων τους.

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης η Σύγκλητος πήρε την περασμένη εβδομάδα απόφαση ότι εάν δεν λυθεί το πρόβλημα άμεσα, θα κλείσει το πανεπιστήμιο για μια εβδομάδα.

Τα ΔΣ ωστόσο τελικά επικυρώθηκαν με την δημοσίευση τους στο ΦΕΚ, οπότε η τυπική παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας τελείωσε και τώρα τα Ιδρύματα θα πρέπει να συγκαλέσουν άμεσα τα νέα Συμβούλια τους, για να εγκρίνουν τους προϋπολογισμούς τους και να αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά με τον νέο Νόμο.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την «Αθηνά»

Σε κινητοποιήσεις θα κατέβουν σύντομα οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιδρώντας στην συγχώνευση των ξένων φιλολογιών του σε ένα τμήμα, με το σχεδιασμό της «Αθηνάς».

Ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε «τη θέλησή του να απορριφθεί το σχέδιο 'Αθηνά' επιμένοντας στη διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας των υπό συγχώνευση Τμημάτων».

Για το σκοπό αυτό αποφάσισε «να διοργανώσει μια σειρά από κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, προκειμένου να ενημερωθεί η ακαδημαϊκή κοινότητα και η ευρύτερη ελληνική κοινωνία για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει πιθανή εφαρμογή του σχεδίου 'Αθηνά' στη Φιλοσοφική Σχολή».

Η γενική συνέλευση της Σχολής συνήλθε την περασμένη Παρασκευή και έπειτα από εκτενή συζήτηση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «εκφράζει τον εντονότατο προβληματισμό της για την ποιότητα του σχεδίου 'Αθηνά' στο σύνολό του και την απόλυτη αντίθεσή της στην πρόταση του σχεδίου αυτού για τη Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ».

Συγκεκριμένα αντιτίθεται:

α) Στη συνένωση των Τμημάτων Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε ένα νέο τμήμα «Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας» με πέντε κατευθύνσεις.

β) Στη συνένωση του τμήματος σλαβικών σπουδών και του τμήματος τουρκικών και σύγχρονων ασιατικών σπουδών σε ένα τμήμα «Σλαβικών, Τουρκικών και Ασιατικών σπουδών» με δύο κατευθύνσεις.

Ολα τα ονόματα των Διοικητικών Συμβουλίων των ΑΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου