Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ κλείνουν το μάτι στο σχέδιο «Αθηνά»

ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ κλείνουν το μάτι στο σχέδιο «Αθηνά»
Θετικά είδαν καταρχήν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης το σχέδιο «Αθηνά», που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας. Εξάλλου, το εν λόγω σχέδιο δεν τους αγγίζει και πάρα πολύ. Ωστόσο, τη Δευτέρα συνεδριάζει το συντονιστικό της Συνόδου Πρυτάνεων, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί πάνω στο σχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, προτείνει τη δημιουργία ενός Ομόσπονδου Πανεπιστημίου στην Αττική. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για δημιουργία ομόσπονδων πανεπιστημίων κατατέθηκε από επιτροπή κοσμητόρων του ΑΠΘ.
«Το σχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση, καθώς χτυπάει τον χωροταξικό κατακερματισμό των
τμημάτων. Το ΑΠΘ έχει κάποια ζητήματα με τα ξενόγλωσσα τμήματα, ωστόσο, θα περιμένω τις αποφάσεις και τις προτάσεις τους για να τις μεταφέρω στον υπουργό», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να του θέσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα σχετικά με την εκταμίευση χρημάτων. Ως γνωστόν το ίδρυμα έχει λεφτά αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να τα διαθέσει λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων.
Θετικά αλλά και κάποια προβληματικά στοιχεία έχει το «Αθηνά», σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννη Χατζηδημητρίου. «Το θετικό είναι ότι ενισχυόμαστε με τμήματα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό που μας προβληματίζει είναι η διάταξη των σχολών. Ωστόσο, θα υπάρξει ευρύτατος διάλογος με την πανεπιστημιακή κοινότητα και στο τέλος θα αποφανθεί η Σύγκλητος», σημείωσε ο κ. Χατζηδημητρίου.

ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΔΗΜΟΛΑΪΔΟΥ
egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου