Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Κινητικότητα από ΤΕΙ λόγω σχεδίου «Αθηνά»


Κινητικότητα από ΤΕΙ λόγω σχεδίου «Αθηνά»Χθες και προχθές υπήρξε κινητικότητα στο ΤΕΙ Καβάλας, εξαιτίας του σχεδίου συγχωνεύσεων πρόγραμμα «Αθηνά». Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνέλευση των σπουδαστών, δύο τμημάτων που ενώνονται. Της βιομηχανικής πληροφορικής και της διαχείρισης πληροφοριών. Η συνέλευση έγινε με μεγάλη προσέλευση σπουδαστών, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, όπου μάλιστα μίλησαν για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο τμημάτων, οι καθηγητές: Κοσμίδης, Ράντος και Τερζίδης. Στη συνέλευση Ο Κώστας Τερζίδης είπε ότι και τα δύο τμήματα, πρέπει να συνεχίσουν ανεξάρτητα. «Εδώ είναι το σπίτι σας και πρέπει να το υποστηρίξετε» εμφανίζεται να λέει στην ίδια συνέλευση ο Κώστας
Τερζίδης. Υπέρ των απόψεων Τερζίδη τάχθηκε και ο Κοσμάς Κοσμίδης. Αντίθετα ο κ. Ράντος φάνηκε να μη διαφωνεί με τη συγχώνευση των δύο αυτών τμημάτων.
Στο τέλος της διαδικασίας την Τετάρτη εν μέσω αναταραχής λόγω παρεμβάσεων κι αντιπαραθέσεων μεταξύ σπουδαστικών παρατάξεων, η συνέλευση των σπουδαστών αποφάσισε να υπερασπισθεί την αυτονομία και την αυτοτέλεια των δύο τμημάτων.
Χθες στο ΤΕΙ, στις 11.00 το πρωί, συγκλήθηκε η σύγκλητος. Συζητήθηκε μόνο το πρόγραμμα «Αθηνά».
Η σύγκλητος άκουσε τους καθηγητές ειδικά από τη διαχείριση πληροφοριών να τονίζουν ότι τα δύο τμήματα πρέπει να συνεχίσουν την πορεία τους, χωριστά το ένα από το άλλο. Η σύγκλητος ζήτησε γενικότερα όσα προβλέπονται στο σχέδιο «Αθηνά» για το ΤΕΙ Καβάλας, μία μέρα, τη χθεσινή, που και το υπουργείο δείχνει να υποχωρεί σε σχέση με το αρχικό κείμενο και να υπόσχεται διορθώσεις με ένα καινούριο κείμενο που σύντομα θα δώσει στη δημοσιότητα.
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου