Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι αγρότες της Κρήτης και της Θεσσαλίας


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα, που συνεδρίασαν στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα .
Σύμφωνα με τις αποφάσεις τους,θα συσταθουν επιτροπές, προκειμένου για να υπάρξει ένα μπλοκο σε κάθε νομό και θα κλείνουν  τις εθνικές οδούς για μία ώρα κάθε μέρα από τις 2 έως τις 3 το μεσημέρι.
Επιπλεόν , οι αγρότες θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
 Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια, όπως τονίζουν, αιτήματά τους και καλούν κι άλλους συναδέλφους τους να δυναμώσουν τα μπλόκα τους, αλλά και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους.
Τη Δευτέρα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών στα μπλόκα της  Χρυσούπολης
Νέστου και της Μαυρολεύκης προκειμένου να ενημερωθούν από τους  εκπροσώπους τους για τη συνάντηση που έγινε στη Λάρισα ώστε να καθορίσουν τις  επόμενες κινήσεις τους.
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας έκλεισαν, από τις δύο το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα, το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, καθώς και την Εθνική Οδό Δράμας - Καβάλας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Μπλόκα υπάρχουν  ακόμη: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος  Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον  κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία  μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου  Αμφιπόλεως.

Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ  τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο  Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους αγρότες να αποχωρήσουν από τους δρόμους, “παρ' ότι έχουν τα δίκια τους”, όπως χαρακτηριστικά είπε, και “να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας”.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι αγρότες της Κρήτης και της Θεσσαλίας

Τέλος στη στάση ... αναμονής του αγροτικού κόσμου της Κρήτης. Με τις ασφυκτικές πιέσεις απλών παραγωγών από χωριά της κρητικής υπαίθρου, τα συνδικαλιστικά όργανα φωνάζουν "παρών" στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι δύο ισχυρότεροι πόλοι του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος, η Κρήτη και η Θεσσαλία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στήνοντας ένα σκηνικό, σκληρού κύκλου κινητοποιήσεων στους δρόμους, απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης.
Οι αγρότες της Κρήτης αποφάσισαν ήδη τριήμερο κινητοποιήσεων και ήδη ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους δίνοντας δυναμικό τόνο στις αγροτικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.
 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου