Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η Αριστερή Πλατφόρμα “ακυρώνει” τα ταξίδια του Τσίπρα



Όπως είχαμε πει σε  προηγούμενη ανάρτηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του Προέδρου του, θα επιδιώξει μία μεγάλη στροφή προς τα Αριστερά στη συνεδρίαση της Κ.Ε. για να αντιμετωπίσει την εσωκομματική κριτική που δέχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα.
Οι στρεβλώσεις όμως από ότι φαίνεται δεν σταματούν εδώ.
Στο σχέδιο εισήγησης που έχει καταθέσει η Κουμουνδούρου γίνονται εκτενείς αναφορές στις προκλήσεις και υποχρεώσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εξής, ενώ υπάρχουν και αναφορές στην ανάγκη προσοχής και συντονισμού του δημόσιου λόγου των στελεχών και σε αναβάθμιση του ρόλου του γραφείου Τύπου. Πάντως επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της
κοινοβουλευτικής διαδικασίας για κατάργηση του μνημονίου και ότι συνολικά εμμένει στα σημεία της διακήρυξης που ψηφίστηκε στην πρόσφατη πανελλαδική συνδιάσκεψη.
Την ίδια στιγμή, η Αριστερή Πλατφόρμα έχει καταθέσει οκτώ δικές της προτάσεις – παρατηρήσεις που θα διεκδικήσει να ενταχθούν στο επίσημο κείμενο, ειδάλλως θα τις θέσει σε ψηφοφορία υπό μορφήν τροπολογιών και όχι, όπως λένε στελέχη της, υπό μορφήν αντιπαραθετικού κειμένου (αντι-εισήγησης), αποφεύγοντας έτσι την εσωκομματική σύγκρουση. Βασικό πρόταγμα είναι η κατάργηση του Μνημονίου με ειδικό ακυρωτικό νόμο.
Κυρίως όμως διατυπώνει ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει ελπίδα στήριξης των δυνάμεων που ηγούνται στην ΕΕ , αλλά ούτε και το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, κάτι που λαμβάνεται ως σαφής αιχμή στα πρόσφατα ταξίδια του Τσίπρα.
Όπως μας υπογράμμισε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με τις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών είναι λογικό να πηγαίνουμε “δύο βήματα εμπρός και ένα βήμα πίσω.”
Και αν το συγκεκριμένο στέλεχος θυμήθηκε τον Λένιν, να του θυμίσουμε πως οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών απορρέουν από τις αντιφατικές δηλώσεις της ηγεσίας του.
Το πλήρωμα πηγαίνει εκεί που το σπρώχνει ο Καπετάνιος…και ο Καπετάνιος πηγαίνει το καράβι πέρα δώθε…
Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου