Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνεργασία μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος

Αμερικανικη Γεωργική Σχολή - δενδροφύτευση
 Συνεργασία μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος
Δενδροφύτευση στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Δενδροφύτευση από μαθητές που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius, το οποίο αφορά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Το 4ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τέσσερα ακόμη σχολεία από την Φινλανδία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Ρουμανία, πραγματοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius (διάρκεια 2011-2013) με τίτλο: «Eco-responsible? Yes, we can», το οποίο αφορά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το 4ο Λύκειο συμμετείχε σε τρεις εκπαιδευτικές συναντήσεις στο Βέλγιο (Οκτώβριος 2011), τη Ρουμανία (Απρίλιος 2012) και την Πορτογαλία (Οκτώβριος 2012).
Στις συναντήσεις οι μαθητές του 4ου Λυκείου πρόσφεραν εθελοντικά εργασία σε διάφορα projects.
Συγκεκριμένα, στο Βέλγιο οι μαθητές επισκέφθηκαν επιχείρηση ανακύκλωσης χαρτιού και αξιοποίησης του μη χρησιμοποιούμενου πλέον ρουχισμού -στα περίχωρα της Λιέγης. Στη Ρουμανία η αποστολή της κάθε χώρας παρουσίασε θεατρικό έργο οικολογικού περιεχομένου που προετοιμάστηκε από τους μαθητές, έγινε ξενάγηση σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικού και προσφέρθηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εθελοντική εργασία. Στην Πορτογαλία οι μαθητές  και οι καθηγητές από την Ελλάδα, Ρουμανία, Βέλγιο και Φινλανδία ξεναγήθηκαν στο ‘Περίπτερο του Νερού στο πάρκο του Οπόρτο και πραγματοποίησαν δραστηριότητες οικολογικού περιεχομένου.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τις δύο τελευταίες συναντήσεις των πέντε ευρωπαϊκών σχολείων σε Ελλάδα και Φινλανδία. Στη συνάντηση των σχολείων στη Θεσσαλονίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό, οι μαθητές, επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής  Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετέχουν σε μια δενδροφύτευση σε συνεργασία με τους μαθητές του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος.
To πρόγραμμα Comenius υλοποιείται στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης, απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υποστηρίζεται- συγχρηματοδοτείται από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).  Το 4ο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετέχει με 20 μαθητές και μαθήτριες της Α΄, Β΄ και της Γ΄ τάξης και με έξι καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων.
ναυτεμπορικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου