Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μήνυμα στους οδηγούς έστειλαν οι μαθητές

 Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των 5μελών μαθητικών συμβουλίων, του 15μελούς και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκδήλωση ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των οδηγών που κινούνται επί της οδού Πίνδου για την ασφαλή διάβαση των μαθητών.
Έτσι λοιπός χθες Πέμπτη 21/2/2013 και ώρα 10.45 έως 11.30 επί της οδού Πίνδου και στο ύφος του σχολείου και παρ’ ότι έβρεχε ασταμάτητα, συγκεντρώθηκαν δεξιά και αριστερά του δρόμου και με πανό και συνθήματα ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς να είναι προσεκτική αφού διέρχονται δίπλα από σχολείο.
Στην προσπάθειά τους αυτή αρωγός ήταν και ο Δ/ντής του σχολείου κος Λαδάς που θεωρεί ότι η οδός Πίνδου αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά που την διέρχονται.
Τα συνθήματα που επικράτησαν ήταν « οδήγα με προσοχή, εσείς τρέχετε εμείς τι φταίμε;, η ζωή είναι πολύτιμη μην τρέχεις, οδηγέ προσοχή σχολείο και άλλα».
Οδός Πίνδου
Η οδός Πίνδου κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως Περιφερειακή οδός της Πόλεως Καλαμπάκας.
Η πόλη όμως μεγάλωσε με τα χρόνια και ο δρόμος αυτός έγινε βρίσκεται στο εσωτερικό της Πόλης . Είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης με διαχωριστική νησίδα που διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά. Η ευθεία του δρόμου και η αίσθηση της σιγουριάς παραπλανεί τους διερχόμενους οδηγούς και αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Αποτέλεσμα να αναφέρονται καθημερινά τροχαία ατυχήματα που ευτυχώς μέχρι τώρα δεν είναι θανατηφόρα.
Το σημαντικότερο όμως θέμα είναι ότι δίπλα από τον δρόμο βρίσκεται το συγκρότημα των Γυμνασίων Καλαμπάκας και πολλοί μαθητές είτε επειδή μένουν απέναντι, είτε για την στάση των λεωφορείων αναγκάζονται να διέρχονται καθημερινά τον δρόμο με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί.
Γι’ αυτό διαμαρτυρήθηκαν τα παιδιά αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Η οδός Πίνδου θα πρέπει το συντομότερο να σταματήσει να αποτελεί τον Περιφερειακό δρόμο της Καλαμπάκας και να χαρακτηριστεί εσωτερικός της πόλης. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επισπευστούν οι προσπάθειες ώστε το συντομότερο να ξεκινήσει ο νέος Περιφερειακός δρόμος Καλαμπάκας που οι μελέτες ήδη έχουν γίνει.
Ας ελπίσουμε πως ένα έργο πνοής και ασφάλειας για την Καλαμπάκα θα ξεκινήσει σύντομα για να επιλύσει σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Βαγγέλης Γκιάτας
ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου