Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η «Χεζμπολάχ» και ο λιβανικός στρατός περιμένουν ισραηλινή επίθεση

XezbolahΗ εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi ανέφερε ότι η ‘Χεζμπολάχ’ και οι λιβανικές ένοπλες δυνάμεις αναμένουν ισραηλινή επίθεση.

Ο λόγος είναι η υψηλή δραστηριότητα των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών στο λιβανικό εναέριο χώρο κατά τις τελευταίες ημέρες.
Πηγές του Λιβάνου αναφέρουν ότι ισραηλινά αεροσκάφη έχουν αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή του ποταμού Λιτάνι, πάνω από κατοικημένες περιοχές του Μπασάνι και της Μπλίντα. Επιπρόσθετα «παρατηρήθηκαν ύποπτες κινήσεις των ισραηλινών
μηχανοκίνητων μονάδων στην περιοχή των συνόρων», σημειώνει το δημοσίευμα.
Ο Στρατός του Λιβάνου φοβάται ότι οι Ισραηλινοί ετοιμάζουν μια ξαφνική εναέρια επίθεση, παρόμοια με αυτήν που έγινε πρόσφατα στη Συρία.
Μάλιστα, η «Χεζμπολάχ» και ο λιβανικός στρατός φοβούνται εισβολή των ισραηλινών στο λιβανικό έδαφος σε μια προσπάθειά τους να συλλάβουν ένα ηγετικό στέλεχος της «Χεζμπολάχ».
Η ένταση στην «Χεζμπολάχ» είναι μεγάλη, μετά την κατηγορία κατά της σιιτικής οργάνωσης ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση στο Μπουργκάς κατά Ισραηλινών τουριστών.
Μονάδες του στρατού του Λιβάνου και της «Χεζμπολάχ» στο νότιο Λίβανο βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή, αναφέρει το δημοσίευμα. (echedoros)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου