Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Που το πάει η Τουρκία; – Μπλέκουν τον Α.Σαμαρά σε σενάρια υπόθαλψης τρομοκρατίας

 Η ίδια παλιά ανατολίτικη ιστορία: Συνάντηση Ελλήνων με Τούρκους αξιωματούχους, είτε σε επίπεδο πρωθυουργών είτε υπουργών Εξωτερικών και μέσα σε λίγες ημέρες εμφανίζονται δηλώσεις και θέσεις των....
Τούρκων ύπουλες και ύποπτα προβοκατόρικες.

Το νέο "θύμα" ήταν ο Α.Σαμαράς, αλλά τα πράγματα δεν είναι απλά αυτή την φορά, αφού φέρεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να συζητά για Τούρκους τρομοκράτες που εκπαιδεύονται στην Ελλάδα με τον ομόλογό του Ρ.Τ.Ερντογάν!

Αυτό γράφεται μετ'επιτάσεως στην Τουρκία και μάλιστα "φωτογραφίζεται" ο καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση την προηγούμενη Παρασκευή στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα
για τον οποίο λέγεται ότι μπήκε στην Τουρκία απο την Ελλάδα και ότι "εκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδο Κούρδων τρομοκρατών στο Λαύριο"!

Η τουρκική εφημερίδα Sabah στο σημερινό της δημοσίευμα γράφει συγκεκριμένα πως «ο τρομοκράτης Ετζεβίτ Σανλί εισήλθε στην Τουρκία περνώντας με παράνομο τρόπο από κάποιο ελληνικό νησί και αργότερα άρχισε να ετοιμάζει το σχέδιο του χρησιμοποίησε πλαστά χαρτιά.»

Η Τουρκία είναι σαφές ότι αναζητεί τρόπο να δημιουργήσει θέμα και ένταση κατά της Ελλάδας. Με κίνητρα που δημιουργουν ανησυχία στα Επιτελεία του υπουργείου Άμυνας...

Άμεσα εκδόθηκε ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών "αναφορικά με τους ισχυρισμούς του τουρκικού Τύπου περί εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα και την απάντηση Τούρκου Πρωθυπουργού σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου"

Iδού ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ουδεμία αναφορά υπήρξε στο θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον ομόλογο του, Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν. Δεν κρύβουμε την έκπληξη μας.

Εάν τούτο είχε συμβεί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση.

Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, κατά τρόπο κατηγορηματικό, απορρίπτουμε και διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες.

Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών, ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Η τουρκική πλευρά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, μέσω των επισήμων διαύλων. Οι ισχυρισμοί αυτοί, όσο και εάν δεν πείθουν, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όσο για την τελευταία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση, είμαστε από τους πρώτους που την καταδικάσαμε, εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας τόσο στην αμερικανική, όσο και στην τουρκική κυβέρνηση».

Που το πάει η Τουρκία;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου