Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

«Πρέσινγκ» του Μαξίμου και της Συγγρού στο ΣΥΡΙΖΑ



Την ευθεία και ανοικτή αναμέτρηση με το ΣΥΡΙΖΑ επί της πραγματικής πολιτικής θα επιδιώξει στο εξής η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και η Ν.Δ. καθώς πιστεύουν ότι εκεί θα ξεκαθαριστούν οι διαφορές των δύο κομμάτων και θα προκύψουν ανάγλυφα οι αδυναμίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιάσει αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα.
Η πόλωση, λένε στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να εστιάζεται στη σκανδαλοθηρική επιχείρηση της Κουμουνδούρου, αλλά να γίνει επί τη βάσει των προγραμμάτων και της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα.
Εκεί ακριβώς, εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει τεράστια αδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ρεαλιστική πολιτική, μια και έχει επιλέξει λαϊκίστικη προσέγγιση όλων των κοινωνικών ομάδων με υποσχέσεις για παροχές και εκπτώσεις παντού, παρά το γεγονός ότι ξέρει πως η οικονομία δεν
αντέχει.
Στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά εκτιμούν ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ έχουν πολλά να κερδίσουν «σε μια ανοικτή συζήτηση για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συσκοτίσει με γενικές θέσεις που δεν χαλάνε χατίρι σε κανέναν».
Ο Πρωθυπουργός πλέον έχει όλο τον χρόνο να ασχοληθεί προσωπικά με τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα και σύντομα θα αναδειχθούν με πρωτοβουλίες της ΝΔ οι διαφορές του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η σύγκριση είναι σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το ίδιο ακριβώς, στα μέτρα τους βεβαίως, θα επιχειρήσουν οι υπουργοί και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ προκειμένου να υπάρχει σημείο σύγκρισης με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλονται ως εναλλακτική λύση.
Σύμφωνα με μετρήσεις που λένε ότι έχουν στο κυβερνητικό επιτελείο, οι συγκρίσεις των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών με αντίστοιχα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι συντριπτικές σε βάρος των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες εξαιρέσεις δύο ή τριών παραγόντων που ίσως ξεχωρίζουν.
Επίσης, ένα στοιχείο που αναδείχθηκε και το Σαββατοκύριακο στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μικρή, στα όρια του στατιστικού λάθους και φαίνεται σαφώς, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει δυναμική.
Στη νέα αυτή πολιτική σύγκριση που θα επιδιώξει το Μέγαρο Μαξίμου, θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για διάφορες πολιτικές και ελπίζουν στην κυβέρνηση να φανεί με σαφήνεια στην κοινή γνώμη, το θολό πρόγραμμα, όπου υπάρχει.
«Αυτό που κρίνεται είναι πρωτίστως η αξιοπιστία, και εκεί έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα με το ειδικό βάρος του Σαμαρά» λένε κυβερνητικά στελέχη που παρά το βάρος της συγκυρίας εμφανίζονται αισιόδοξα για το μέλλον της κυβέρνησης.
Εξάλλου, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι λένε ότι είναι κακή η εικόνα της κυβέρνησης, αυτό δεν συμβαδίζει με τα πραγματικά δεδομένα και γι’ αυτό μόλις περάσει η ένταση της περιόδου, θα ξαναγίνει αξιολόγηση σε ρεαλιστική βάση, και τότε όλα θα είναι διαφορετικά!
Το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς φαίνεται να αντέχει σταθερά στη σύγκρισή του με τον Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός δίνει κουράγιο στα στελέχη της ΝΔ να ελπίζουν σε αλλαγή κλίματος.
Μάρκος Αυρήλιος
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου