Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Καθηγητές πληρώνουν από την τσέπη τους το κολατσιό μαθητών - Μισθοί πείνας για τους εκπαιδευτικούς

Φωτογραφία για Πάτρα: Καθηγητές πληρώνουν από την τσέπη τους το κολατσιό μαθητών - Μισθοί πείνας για τους εκπαιδευτικούς
 Οι εκπαιδευτικοί των 670 ευρώ (πρωτοδιόριστοι) και οι παλαιότεροι που με χρόνια εμπειρίας παίρνουν 1200 ευρώ το μήνα στηρίζουν πλέον το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές του.
Στα σχολεία της Πάτρας περισσότεροι από 200 καθηγητές κάνουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές ή καλύπτουν εθελοντικά τα κενά αλλά και ανάγκες διατροφής μαθητών τους.
Και όλα αυτά την ώρα που οι εκπαιδευτικοί δίνουν τον δικό τους
αγώνα επιβίωσης.
Όπως είπε ο Πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας Θεόδωρος Σταμούλης "ο εκπαιδευτικός μοιραία γίνεται κοινωνός μέσω του μαθητή. όλων των προβλημάτων που κουβαλάει από το οικογενειακό περιβάλλον".
Πρόσθεσε δε ότι πολλοί συνάδελφοί του μεμονωμένα και οργανωμένα η ΕΛΜΕ μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου κάνουν δωρεάν μαθήματα σε όσους μαθητές έχουν ανάγκη και παράλληλα, σε συμφωνία με τα κυλικεία των σχολείων ή γειτονικών φούρνων πληρώνουν από την τσέπη τους καθημερινά κουλούρι ή ότιδήποτε άλλο παίρνουν μαθητές, που η οικογένειά τους δεν μπορεί να τους παράσχει ούτε αυτό.
Πηγή: thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου