Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ, Σύριζα και Καμμένος παίρνουν τους ναυτεργάτες στο λαιμό τους

Το ΚΚΕ, μέσω του συνδικαλιστικού του οργάνου, το ΠΑΜΕ, βάζει μπροστά τους ναυτικούς να ξεπλύνουν τις συνδιαλιστικές αμαρτίες του παρελθόντος, οδηγώντας τους σε επικίνδυνα μονοπάτια, ακόμη και σε απολύσεις!
Οι ...οδηγίες που έδωσε ο Περισσός είναι να μην πάρει κανείς το φύλλο πορείας...

Στα άκρα η κόντρα της κυβέρνησης με τους ναυτεργάτες, οι οποίοι παρά την απόφαση για επίταξη, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους και θα αρνηθούν τα φύλλα της πολιτικής επιστράτευσης.

"Η απεργία συνεχίζεται κόντρα στην πολιτική επιστράτευση. Όλοι στους καταπέλτες, όλοι οι ναυτεργάτες έξω από τα καράβια", δήλωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Σάββας Τσιμπόγλου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιμπόγλου, η απόφαση για συνέχιση της απεργίας είναι ομόφωνη.

Η ΠΝΟ συνεδρίασε μετά την επίταξη και αποφάσισε να λήξει η απεργία στα άλλα λιμάνια, αλλά να συνεχιστεί στο λιμάνι του Πειραιά.

Αυτό σημαίνει ότι όποιο πλοίο φτάνει στον Πειραιά, θα μπλοκάρεται από τους απεργούς.

Οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον Πειραιά το απόγευμα της Τρίτης, με τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν όλα τα σωματεία εργαζομένων στο λιμάνι. 

Στον Πειραιά πήγε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο λιμάνι βρίσκονται τουλάχιστον 6 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Επίσης, παμπειραϊκή 24ωρη απεργία για την Τετάρτη αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ως απάντηση στην επίταξη των ναυτεργατών.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης ανακοίνωσε την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έκανε κάθε προσπάθεια για να μην φτάσουμε σε αδιέξοδο, ωστόσο οι πολιτικές σκοπιμότητες εμπόδισαν τον ουσιαστικό διάλογο.




planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου