Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση υπέρ Μόντι από Μερκελ στις ιταλικές εκλογές


http://olympiada.files.wordpress.com/2013/01/91.jpg?w=273&h=170Οι άκομψες παρεμβάσεις της στα εσωτερικά άλλων ευρωπαϊκών χωρών που είχαν εκλογές τους προηγούμενους μήνες δεν βγήκαν σε καλό στην σιδηρά καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Το παράδειγμα της συμπόρευσης με το Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ηττήθηκε από το Φρανσουά Ολάντ αποδεικνύει ότι κάποιοι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θέλουν να τους υποδεικνύει ένας ξένος ηγέτης ποιος είναι ο καταλληλότερος να τους κυβερνά.Αυτή τη φορά, εν όψει των εκλογών στην Ιταλία, η κυρία Μέρκελ βρήκε ένα άλλο τρόπο για να παρουσιάσει τον Μάριο Μόντι ως σκληρό διαπραγματευτή ο οποίος προωθεί τα συμφέροντα της Ιταλίας πάνω απ’ όλα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας.
Ενώ ο κ. Μόντι στεκόταν δίπλα της στο κτίριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο η κυρία Μέρκελ του έπλεξε το εγκώμιο:
«Η Ιταλία και η Γερμανία είναι αμφότεροι καθαροί χρηματοδότες του προϋπολογισμού της ΕΕ, έχουμε κοινά συμφέροντα. Αλλά φυσικά αυτές οι συνομιλίες δεν θα είναι εύκολες και μπορούμε να περιμένουμε ότι η Ιταλία θα προωθήσει τα συμφέροντά της», πρόσθεσε η καγκελάριος θέλοντας να εμφανίσει τον κ. Μόντι σαν ένα πολιτικό που πέρα από πολιτικές φιλίες και συμπάθειες ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα της χώρας του.
Αναφερόμενη στο θέμα του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ, θέμα που θα απασχολήσει τις εργασίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, η κυρία Μέρκελ δήλωσε «πολύ αισιόδοξη ότι στο θέμα του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ, θα είμαστε επιτυχείς, ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία».
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου