Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμακώνουν την στάση τους οι αγρότες

Κλιμακώνουν την στάση τους οι αγρότες  Δεν κάνουν πίσω Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες της Θεσσαλίας, καθώς είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, όπως δήλωσαν σήμερα-Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα όσον αφορά το μπλόκο της Νίκαιας τόνισαν πως είναι «ενιαίο, πανθεσσαλικό και το πιο δυναμικό».Οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, υπογράμμισαν ότι ο αγώνας δυναμώνει και ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης. Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, «ο αγώνας είναι κοινός και η συμπαράσταση της κοινωνίας φαίνεται και από τις ανακοινώσεις των διαφόρων κοινωνικών φορέων».

«Τα χρήματα που λέει η κυβέρνηση ότι θα δώσει νωρίτερα για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι και από την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, είναι χρήματα που έτσι κι αλλιώς
δικαιούνται οι αγρότες και συνεπώς δεν αποτελεί “επιτυχία” της κυβέρνησης το ότι τα δίνει νωρίτερα. Η κυβέρνηση πιέζεται από τον αγώνα των αγροτών και αυτό φαίνεται και από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται για το θέμα το τελευταίο 48ωρο», τόνισε ο κ. Μπούτας.
Οι αγρότες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχθούν καμία υπονόμευση του αγώνα τους και ότι δεν πέτυχε η προσπάθεια που έκαναν διάφορα «παπαγαλάκια» να χωρίσουν τους αγρότες σε «μπλε» και «πράσινους» σε «Καρδιτσιώτες» και «Λαρισαίους».
Παράλληλα ο κ. Μπούτας δήλωσε ότι δεν θέλουν τη στήριξη της «Χρυσής Αυγής» μέλη της οποίας, όπως είπε, προτρέπουν τους αγρότες να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ. Επίσης, οι αγρότες κατήγγειλαν την Αστυνομία, ότι κλείνει τον δρόμο και δεν άφησε να περάσει ΙΧ που μετέφερε ασθενή, το οποίο έστειλαν σε παράδρομο.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου κλεφτοπολέμου, αργά το μεσημέρι, μερικές δεκάδες αγρότες βρέθηκαν στα διόδια Μοσχοχωρίου, όπου ανέβασαν τις μπάρες για περίπου ένα δεκάλεπτο, αφήνοντας τα αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έκανε την εμφάνισή της στα διόδια και οι αγρότες αποχώρησαν.
Για το απόγευμα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν καλέσει εκπροσώπους πολιτικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής προκειμένου να τους ενημερώσουν από κοντά για τα αιτήματά τους.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου