Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής τα μπουμπούκια της διπλής ληστείας

Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και ο «Δ.Π.» είναι οι δύο καταζητούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς» που συνελήφθησαν την Παρασκευή ύστερα από τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες του iefimerida.gr ότι η ληστεία αποτελεί χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης που όπως και άλλες φορές στο παρελθόν είχε επιχειρήσει με ληστείες να χρηματοδοτήσει τη δράση της και ότι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα καταζητούμενα για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Από νωρίς οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής που ανέλαβαν τις έρευνες για την υπόθεση, μελετώντας τον τρόπο δράσης και τον οπλισμό των ληστών στον Βελβεντό εμφανίζονταν βέβαιοι ότι αποτελεί χτύπημα τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αλλωστε ανάλογα χτυπήματα έχουν γίνει και στο παρελθόν με ληστές να επιλέγουν για λόγους «ασφαλείας» να χτυπήσουν περιφερειακά όπως στην Εύβοια, την Πάρο και άλλες περιοχές.

Το χρονικό της ληστείας στον Βελβεντό

Οι ένοπλοι κρατώντας καλάσνικοφ, αφού έσπασαν τα τζάμια με βαριοπούλα, εισέβαλαν στην τράπεζα και στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο του Βελβεντού. Στην περιοχή έφτασαν με δύο αυτοκίνητα. Πήγαν πρώτα στο Ταχυδρομείο και στη συνέχεια η δεύτερη ομάδα χτύπησε στο υποκατάστημα της Αγροτικής που βρίσκεται 100 μέτρα πιο κάτω.

Αφού άρπαξαν 200.000 ευρώ από την αγροτική τράπεζα και 5.000 ευρώ από το Ταμιευτήριο μπήκαν στα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση το Μετόχι.

Οι βαριά οπλισμένοι κακοποιοί που φορούσαν κουκούλες έδειξαν ασυνήθιστη ψυχραιμία, καθώς περίμεναν 15΄λεπτά για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της Αγροτικής Τράπεζας που είχε χρονοκαθυστέρηση!

Οπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν άμεση και ξεκίνησε άγρια καταδίωξη με αποτέλεσμα να συλληφθούν και ήδη έχει συλλάβει τέσσερις από τους δράστες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 ύποπτους στην περιοχή της Βέροιας και τους συνέλαβαν, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. Αμέσως κλήθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αφού ο οπλισμός έδειχνε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε ένας ακόμη άνδρας στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε ένα κλεμμένο ασθενοφόρο, όχημα με το οποίο θα διέφευγαν οι κακοποιοί.





iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου