Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς: Όσοι μπλοκάρουν τις επενδύσεις θα μας βρουν απέναντι τους Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα


Σαμαράς: Όσοι μπλοκάρουν τις επενδύσεις θα μας βρουν απέναντι τους

Σκληρή δουλειά, άμεσα αποτελέσματα και συγκεκριμένες λύσεις ζήτησε από τους υπουργούς του ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να τους θέσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, ανακοινώνοντας μάλιστα και μια νέα θέση στου κυβερνητικό σχήμα. Τη θέση του νέου υφυπουργού Ανάπτυξης ο οποίος θα ειναι και αποκλειστικά υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ, θα πάρει ο βουλευτής Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για τον συντονισμό των σχετικών διαδικασιών.
Στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της ανεργίας, κάνοντας λόγο για εφιαλτική διάσταση. "Είναι αδιανόητα τα ποσά και έχουμε σημάνει συναγερμό", είπε χαρακτηριστικά,
θέτοντας δύο βασικούς στόχους, την καταπολέμηση της ανεργίας και της ύφεσης. "Εξασφαλίσαμε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τη δανειοδότηση, τα κοινοτικά κονδύλια, και τώρα προέχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως χρειάζονται άμεσα μέτρα για να χτυπηθεί η ύφεση και η ανεργία, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στην κοινωνική συνοχή. "Πρέπει όλοι να φροντίσουμε για την ομαλότητα στην οικονομία και την κοινωνία", είπε χαρακτηριστικά, ενώ ήταν αιχμηρός με όσους δημιουργούν προβλήματα. "Όσοι μπλοκάρουν δρόμους και επενδύσεις θα μας βρουν απέναντι τους, όσοι θέλουν την ανάκαμψη θα μας έχουν δίπλα τους", τόνισε ο πρωθυπουργος.
Ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πάταξη της γραφειοκρατίας, τονίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και να προχωρήσει η ανάπτυξη. "Πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν διώχνουμε επενδύσεις. Κάθε μέρα δίνω αγώνα να τιθασεύσω τη γραφειοκρατία".
Εξάλλου, εκ νέου θα συναντηθούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Περνάμε από την άμυνα στην επίθεση”

Στη σημασία των κοινοτικών κονδυλίων και της σωστής διαχείρισής τους επικεντρώθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
Οκ. Χατζηδάκης τόνισε ότι “με τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες και την επιτυχή διαπραγμάτευση του Πρωθυπουργού, υπάρχουν πλέον περισσότερες προϋποθέσεις για να περάσουμε από την άμυνα στην επίθεση” και επεσήμανε πως τα χρήματα τα οποία θα λάβει μέσω ΕΣΠΑ η Ελλάδα την επόμενη επταετία, πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. “Τα παθήματα του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως μέχρι το επόμενο φθινόπωρο η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων. “Το νέο ΕΣΠΑ δεν πρέπει να είναι ένα ακόμα ΕΣΠΑ, αλλά ένα ΕΣΠΑ που θα δείξει ότι η Ελλάδα ακολουθεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές: Στην απλότητα των κανόνων διαχείρισης, στην επιλογή δράσεων με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη, στην ικανότητα προώθησης όλων των προγραμμάτων”, σημείωσε.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ακόμα πως ο μνημονιακός στόχος απορροφήσεων από το ΕΣΠΑ για το 2013 ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ, σχολιάζοντας πως "ο μαραθώνιος συνεχίζεται".

Ποιος είναι ο Κυριάκος Βιρβιδάκης

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης γεννήθηκε στα Χανιά, στις 13 Φεβρουαρίου του 1948. Το 1971 πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό "Άριστα". Το 1977 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Παθολογίας, το 1978 του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό "Άριστα" και το 1980 τον τίτλο ειδικότητας της Νεφρολογίας. Από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Ιανουάριο του 2011 ήταν Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής (Νεφρολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο "Σωτηρία". Έχει δημοσιεύσει ή ανακοινώσει περισσότερες από
150 επιστημονικές εργασίες.εργασίες, ενώ διετέλεσε μέλος πολλών διεθνών και Ελληνικών επιστημονικών εταιρειών.

Εξελέγη δήμαρχος Χανίων τον Οκτώβριο του 2002 και τον Ιανουάριο του 2003 μέλος (πλειοψηφείσας σύμβουλος) της Διοικούσας Επιτροπής της Τ.Ε.Δ.Κ. Χανίων. Επίσης, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης έχει τιμηθεί με διεθνείς διακρίσεις όπως το President's Diploma of Honour και τα Gold και Bronze Order της IWF. Το 2008 σε διεθνές δημοψήφισμα επελέγη μεταξύ των 50 καλύτερων δημάρχων του κόσμου και το 2010 μεταξύ των 25 καλύτερων δημάρχων του κόσμου.
 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου