Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αλέξης που όλοι αγαπήσαμε, ξαναγύρισε



Να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του Μνημονίου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας  χθες στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, και κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει το θέμα αυτό στους εταίρους. Με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγινε λάθος στον πολλαπλασιαστή για την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση επειδή δεν θέτει θέμα αλλαγής πολιτικής, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για την πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρέους που αντιμετωπίζουν και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Αυτός είναι ο Αλέξης που όλοι αγαπήσαμε. Καταπέλτης, δεινός ρήτορας, ένας ηγέτης που ξέρει να γοητεύει ακόμη και το πιο δύσκολο κοινό, την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του.
Αυτό με την ευρωπαϊκή διάσκεψη, ίσως και να το συμφώνησε με τον Ομπάμα.
Από την άλλη δεν έχει σημασία αν στην ΕΕ οι ηγέτες των 27 βρίσκονται κάθε τρεις και λίγο. Επιθυμεί
διακαώς και τη …Μολδαβία στη διάσκεψη.
Βγαλμένος από μία άλλη ένδοξη εποχή είναι φανερό ότι θέλει να ηγηθεί της χώρας για να δημιουργήσει την Ελλάδα των δύο Κομμουνιστικών Κομμάτων και των πέντε Συνιστωσών…
(Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, οι θάλασσες αλλά και οι ήπειροι δεν παίζουν κανένα ρόλο).
Παίζει ρόλο όμως το ΕΚΜ, διότι βάζει τον πολίτη που δεν ασχολείται καθημερινά με την πολιτική, σε σκέψεις: σημαίνει Ευρωπαϊκό Κέντρο Μελετών, Ενιαίο Κόμμα Μαοϊκών, Έλα Κώστα Μαίρη, ή Ενίοτε Κλαίμε Μαζί;
Καθώς ο υπερατλαντικός Αλέξης- λόγω jet lag- είπε μια κουβέντα παραπάνω, όφειλε να ισορροπήσει τα πράγματα, θέτοντας τα σωστά επιχειρήματα:  ο κ. Τσίπρας επανάφερε το αίτημα για εκλογές «το συντομότερο δυνατό», εξαπέλυσε οξεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι παριστάνει το λιοντάρι στους εργαζόμενους αλλά την πάπια στους δανειστές μας.
Αυτό με τις εκλογές δείχνει το ήθος του ανδρός: παρά τη πτώση του στις δημοσκοπήσεις, εξακολουθεί και τις θέλει.
Έχει ήδη χάσει δύο (μία στην πραγματικότητα, την πρώτη ήλθε δεύτερος αλλά …νίκησε), σου λέει την πέμπτη, την έβδομη, άντε τη δωδέκατη φορά θα βγω. Άλλωστε όλη η ζωή μπροστά του είναι…
Και να παραδειγματιστεί από τη στάση του Αλέξη οφείλει ο Πρωθυπουργός: ακόμη έχουν να λένε για το «μαινόμενο ταύρο Τσίπρα» στο ΔΝΤ.
Ο δε Ομπάμα φέρεται να του είπε πως αν είχε δέκα σαν αυτόν, από το Ιράκ σε τρεις μέρες θα είχε καταλάβει όλες τις περιοχές μέχρι το Βλαδιβοστόκ…
Επιχειρώντας να καθησυχάσει τις εσωκομματικές ανησυχίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδιπλώνεται και υποχωρεί από το ριζοσπαστικό του χαρακτήρα, είπε ότι  ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς παραμένει η πολιτική δύναμη της ολικής ρήξης και πρόσθεσε:
«Ούτε ξέρουμε, ούτε θα μάθουμε τη πολιτική της κωλοτούμπας και της οσφυοκαμψίας. Δεν θα γίνουμε ποτέ εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου που καταρρέει».
Μίλησε δε για κυβερνητικούς και μιντιακούς παραχαράκτες και πραγματικούς και αισχρούς συκοφάντες που πιστεύουν ότι η προπαγάνδα και τα χαλκεία μπορούν να νικήσουν την κοινωνία και την πολιτική.
Την κωλοτούμπα  δεν την ξέρουν όντως: δύο τρεις σβούρες κάνουν και άλλα τόσα lift, που λένε και στο Dancing…
Οι άσπιλοι, οι ανένταχτοι, οι «αντισυστημικοί επαγγελματίες Πασόκοι και παλιοί Συριζαίοι», οι επαναστάτες πασών των Λυκείων και των κυλικείων, είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν…
Υπερασπιζόμενος τα ταξίδια του στο εξωτερικό ξεκαθάρισε ότι «θα είμαστε παντού, θα τους συναντάμε όλους για να τους θέτουμε υπόψη τη δική μας ατζέντα και τα δικά μας αιτήματα, ας τα καταλάβουν μια και καλή ότι η διπλωματία της υποταγής, με το ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και αρχίζει η διπλωματία της διεκδίκησης».
Καλή η διπλωματία της διεκδίκησης ασφαλώς, αλλά μη γίνει «διπλωματία της εκδίκησης» (της χώρας).
«Είσαι παντού, είσαι παντού, ήσουν δικός μας, μα είσαι αλλού», θα λέγαμε παραφράζοντας το άσμα.
Είμεθα εντός κομματικής γραμμής του ΕΚΜ, αν ακούμε Καρρά;
Προειδοποίησε δε την κυβέρνηση και τον υπουργό της Δημοσιάς Τάξης, Νίκο Δένδια, πως είναι άλλο η πυγμή του δικαίου και άλλο το δίκαιο της πυγμής (μπράβο Ρένα, ωραίο λογοπαίγνιο).
Κατηγόρησε τέλος τη ΝΔ ότι καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα και τόνισε ότι «η ολική επαναφορά τη χώρας στη δεκαετία του 50 είναι η μόνη πρόταση του Σαμαρά  και των ακροδεξιών φίλων του για το μέλλον». 
«Ας το κάνουν μόνοι τους αυτό το ταξίδι σε αυτό το σκοτεινό παρελθόν» είπε.
Κρίμα γιατί το ταξίδι θα είχε και δραχμούλα, την οποία όλοι νοσταλγήσαμε.
Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας του δεν έγινε Κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή…
Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου