Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Δέσμευση εμπλοκής από Μόσχα για παροχή βοήθειας στην Κύπρο


Moscow-2-NAI

Δέσμευση εμπλοκής της Ρωσίας στη δανειακή σύμβαση της Κύπρου έλαβαν χθες στη Μόσχα ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης και Σπύρος Σταυρινάκης, σε συνάντησή τους με τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών. Οι Δημητριάδης και Σταυρινάκης βρίσκονται στη ρωσική πρωτεύουσα για να πάρουν μέρος σε σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και χθες, ενώ δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση, ζήτησαν και είδαν για μία περίπου ώρα τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών. Του ανέλυσαν την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και όσα διαδραματίζονται γύρω από το Μνημόνιο της Τρόικας (ξέπλυμα κ.λπ.) αλλά και την κατάσταση
των τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατά τη συνάντηση οι Κύπριοι επικεφαλής της Κεντρικής «πήραν δέσμευση», όπως μας ελέχθη χαρακτηριστικά, από τον Ρώσο υπουργό ότι η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει τη δική της συνεισφορά μαζί με την Τρόικα, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.
Αναμένεται ότι η ετοιμότητα της Ρωσίας θα ανακοινωθεί και επισήμως. Συναντήθηκαν, επίσης, με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και συζήτησαν θέματα των τραπεζών στις δύο χώρες. Δημητριάδης και Σταυρινάκης επιστρέφουν την Κυριακή.
Στο ξέπλυμα χρήματος είναι 46 θέσεις χαμηλότερα από την Κύπρο. Σε σύνολο 144 χωρών η Κύπρος βρίσκεται στην 114η θέση, χαμηλά δηλαδή στον δείκτη επικινδυνότητας, με τη Γερμανία να κατατάσσεται στην 68η θέση.
Οι Moody’s προειδοποιούν την Ευρώπη με χάος αν συνεχίσουν το ανεδαφικό σενάριο για κούρεμα καταθέσεων. (voria.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου