Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Συγχαρητήρια ρε καλόπαιδα ...τα καταφέρατε

Hürriyet: Τα Ίμια είναι τουρκικά

Νερό στον μύλο της Τουρκίας έβαλε -και μάλιστα με τις χούφτες- το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος Ν. Θεοδωρίδης, με τις δηλώσεις περί τουρκικών Ιμίων και περί της αναίρεσης του αιτήματος για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Η δήλωση αυτή δημοσιεύεται σε όλα τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων και ήδη αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διπλωματίας
της Τουρκίας και των κύκλων που καθορίζουν την εξωτερική πολιτική της γείτονος.

Η ναυαρχίδα του τουρκικού Τύπου, η «Hürriyet», η οποία κατά παράδοση αναλαμβάνει την εργολαβία κάθε ανθελληνικής καμπάνιας, τιτλοφορεί χαρακτηριστικά: 

«Τα Ίμια είναι τουρκικά είπε και προκάλεσε αναστάτωση στην Αθήνα».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η δήλωση του μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη προκάλεσε αναστάτωση στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η εφημερίδα συνεχίζει: 
«Προδότη της πατρίδας κήρυξαν τον δικηγόρο, μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, για το άρθρο που έγραψε στο Facebook σχετικά με την κρίση των Ιμίων το 1996. 
Στο άρθρο του αναφέρει: 
Για εμένα τα Ίμια ονομάζονται Kardak. Όταν η Ιταλία άφησε τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα, περιέλαβε και τις βραχονησίδες που ήταν κοντά σε αυτά. Τα Kardak σε σχέση με την Κάλυμνο είναι πιο κοντά στην Τουρκία».

Ο Θεοδωρίδης στο άρθρο του προσθέτει πως «τα ελληνικά μαχητικά πρέπει να σταματήσουν να παρενοχλούν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο και η Ελλάδα να εγκαταλείψει το αίτημα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια».




http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου