Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Θησαυρός αποτυπωμάτων και στοιχείων η γιάφκα του Χαλανδρίου Η κυβέρνηση έχει λάβει την προειδοποίηση ότι οι συλλήψεις ίσως οδηγήσουν σε αντίποινα video


Θησαυρός αποτυπωμάτων και στοιχείων η γιάφκα του Χαλανδρίου
Να συνθέσει το παζλ του τρόπου οργάνωσης της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς προσπαθεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ο εξονυχιστικός έλεγχος και οι έρευνες στη γιάφκα του Χαλανδρίου. Οι Αρχές κάνουν λόγο για πολύτιμα νέα ευρήματα που αναμένεται να θέσουν νέα δεδομένα στην εξάρθρωση της οργάνωσης και τον εντοπισμό ακόμα τουλάχιστον τεσσάρων μελών.
Μεταξύ των νέων ευρημάτων είναι ένα καρτοκινητό τηλέφωνο, το οποίο γίνεται φύλλο και φτερό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, πληθώρα δακτυλικών αποτυπομάτων αλλά και πλαστές πινακίδες αυτοκινήτου. Μεγάλη σημασία δίνει η Αντιτρομοκρατική στην ανάλυση του κλειδωμένου usb που βρέθηκε τη Δευτέρα στη γιάφκα.

Ο ορυμαγδός αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών έχει προχωρήσει την υπόθεση σε βάθος, αλλά
τώρα είναι τα δύσκολα για την Αντιτρομοκρατική, που καλείται να συνδέσει τον τρόπο λειτουργίας της νέας γενιάς των Πυρήνων μέσα από τις γιάφκες που ανακαλύφθηκαν, με τον πλήρη κατάλογο των ενόχων των ληστειών στο Βελβενδό Κοζάνης και τους ένοχους για τη βομβιστική επίθεση στο Mall.

H Αντιτρομοκρατική αναζητεί δεύτερο κρυσφύγετο της οργάνωσης, το οποίο, αν βρεθεί, ίσως δώσει πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα, όπως τουλάχιστον εκτιμούν τα μέλη της υπηρεσίας.

Κομβικό σημείο των ερευνών ο εντοπισμός της δεύτερης γιάφκας

Από την Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι το δεύτερο κρυσφύγετο βρίσκεται εκτός Αττικής. Η υπηρεσία αναζητά ακόμη μία γυναίκα ηλικίας 25 ετών, η οποία πιθανότατα συμμετείχε, έχοντας όμως παθητικό ρόλο, και στις ληστείες της Κοζάνης και στην επίθεση στο Mall και μάλλον είναι η ίδια με εκείνη που έγινε ορατή από τις κάμερες στην επίθεση με βόμβα στο μετρό στο Αιγάλεω.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται οι τέσσερις ακόμη ληστές του Βελβενδού. Η Αστυνομία εκτιμά ότι έχουν απευθείας σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση των Πυρήνων. Επίσης, οι Αρχές αναζητούν τον κατασκευαστή της βόμβας του Mall, η οποία εξερράγη μέσα σε χύτρα ταχύτητας.

Στο μικροσκόπιο των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται, εξάλλου, δύο πλαστικές σακούλες πολυκαταστήματος που είναι ίδιες με αυτές, με τις οποίες είχε μεταφερθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός στο εμπορικό κέντρο πριν από δύο Κυριακές.

Κι όλα αυτά ενώ η Αντιτρομοκρατική έχει ήδη προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η σύλληψη των ατόμων, με τον τρόπο που εξελίχθηκε, ίσως οδηγήσει σε αντίποινα.

Μόλις γίνουν οι συλλήψεις των υπόλοιπων ληστών του Βελβενδού, η Αστυνομία εκτιμά ότι θα προχωρήσει στην εξάρθρωση των Πυρήνων της Φωτιάς και θα μπορέσει να βρεθεί σε θέση να αντιληφθεί τη στρατολόγηση και το προφίλ των νέων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τα ευρήματα που εξετάζονται από τις Αρχές


Σημαντικά ευρήματα εντόπισε η Αντιτρομοκρατική, ύστερα από έρευνα στο διαμέρισμα στην οδό Ελ Αλαμέιν, αριθμός 19, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο διαμέρισμα βρέθηκαν ένα κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, 19 καψύλλια χρώματος καφέ, μια φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ φιαλίδια βουτανίου, τρία κράνη μοτοσικλετιστή (δύο λευκά και ένα μαύρου χρώματος) καθώς και δύο παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν οκτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού, διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πολυμηχανήματα, μια συσκευή πλαστικοποίησης, ένας υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ένας πλαστικός αντάπτορας, μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, δύο κενές θήκες κιθάρας, δύο νάϊλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος, διάφορα ειδή ρουχισμού, καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων (hands free , μπαταριές κ.λπ.).

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του συλληφθέντα για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, Ανδρέα Μπουρζούκου. Τα αποτυπώματα είχαν ταυτοποιηθεί κατά τη διάρκεια εξερεύνησης αντικειμένων – πειστηρίων στο πλαίσιο ερευνών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 23.09.2009 σε κατοικία επί της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι Αττικής και την 04.12.2010 σε κατοικία επί της οδού Θεμιστοκλέους 72 στο Νέο Ψυχικό Αττικής.

Το σπίτι νοικιάστηκε από τον Νίκο Ρωμανό, με πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία “Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος” την οποία χρησιμοποιούσε και άλλος κατηγορούμενος, ο επονομαζόμενος και “τοξοβόλος του Συντάγματος”,δηλαδή ο Ιωάννης Μιχαηλίδης. Η πλαστή αυτή ταυτότητα βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου κατά τη σύλληψή του στη Βέροια μετά το διπλό χτύπημα στο Βελβεντό.




news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου