Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ασυνήθιστη πρακτική σκληραγωγίας μαθητών νηπιαγωγείου!


Στην πόλη Krasnoyarsk της Σιβηρίας το 317ο νηπιαγωγείο ακολουθεί μια εντελώς ασυνήθιστη πρακτική για να δυναμώσει του οργανισμούς των μικρών μαθητών του! Όσο παράξενο και σκληρό κι αν ακούγεται οι υπεύθυνοι του νηπιαγωγείου βγάζουν τα παιδιά, που φορούν μόνο το… μαγιό τους, στο χιονισμένο προαύλιο με τη θερμοκρασία να είναι στους -15oC και τα περιλούζουν με παγωμένο νερό!!! Ο σκοπός αυτής της ακραίας ενέργειας είναι τα παιδιά να σκληραγωγηθούν και να περιορίσουν τις ιώσεις και τα κρυώματα που τα ταλαιπωρούν ειδικά
τους χειμερινούς μήνες.

Πριν τα παιδιά βγούν στο προαύλιο κάνουν ντους με κρύο νερό που σταδιακά φτάνει τους -20oC! Οι δάσκαλοι συμμετέχουν τις περισσότερες φορές στη διαδικασία που ακολουθείται στο συγκεκριμένο σχολείο τα τελευταία 13 χρόνια.

Οι παιδίατροι παρακολουθούν την υγεία των παιδιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ υποβάλλουν τα παιδιά σε πολλές ιατρικές εξετάσεις. «Το σύστημα έχει αποδώσει και οι ιώσεις έχουν περιοριστεί. Τα παιδιά το απολαμβάνουν αν και οι γονείς στην αρχή σοκαρίστηκαν με το θέαμα», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου των Υγειονομικών Υπηρεσιών της περιοχής. Αν και δεν επιτέπουν όλοι οι γονείς τη συμμετοχή των παιδιών τους στη διαδικασία, το 70% εξ αυτών έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου