Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Χώρα «Ρώσων ολιγαρχών και σερβικής μαφίας», η Κύπρος



Sigmar Gabriel-1-NAIΠροκλητικές δηλώσεις από τον ηγέτη του SPD, Σίγκμαρ Γκάμπριελ
Εντείνουν τις κατηγορίες τους κατά της Κύπρου οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, κάνοντας λόγο για χώρα των «Ρώσων ολιγαρχών, της σερβικής μαφίας και των φοροφυγάδων».
Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σίγκμαρ Γκάμπριελ, προέβη σε καταγγελίες κατά της Κύπρου και έθεσε εν αμφιβόλω την στήριξη του κόμματός του σε ένα πακέτο διάσωσης της Κύπρου.
Σε δηλώσεις του στην γερμανική ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Bild», έκανε και πάλι λόγο
για «Ρώσους ολιγάρχες» στο νησί αλλά αυτή τη φορά μίλησε και για «σερβική μαφία» και «φοροφυγάδες».
Για αυτό το λόγο, είπε, δεν πρέπει να δοθεί ούτε γερμανική ούτε ευρωπαϊκή βοήθεια στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι συστημική αλλά «εχθρική προς το σύστημα».
Οι δηλώσεις του κ. Γκάμπριελ έγιναν ως απάντηση στις δηλώσεις του νεοεκλεγέντα Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην ίδια εφημερίδα ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν Ρώσοι ολιγάρχες που ζουν ή εργάζονται στην Κύπρο.
Ο κ. Γκάμπριελ σχολίασε επίσης δήλωση του κ. Αναστασιάδη ότι δεν είναι υπέρ της επιβολής νέων φόρων στην Κύπρο, όπως ο φόρος περί χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε ότι εάν ο κ. Αναστασιάδης δεν κάνει κάτι κατά της φοροδιαφυγής, δεν μπορεί να ελπίζει στην βοήθεια της Ευρώπης. «Επειδή είναι πολιτικός φίλος της Ανγκελα Μέρκελ, δεν σημαίνει ότι ο Γερμανός φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει για αυτό», κατέληξε. (philenews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου