Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τα ΤΕΙ Θεσ/νίκης & Καλαμάτας κατά του Υπ. Παιδείας

Δύο τμήματα ΤΕΙ, σε Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα, κατά της «Αθηνάς»
Την αντίθεσή τους με όσα προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας δηλώνουν οι σπουδαστές δύο ακόμη ΤΕΙ. Πρόκειται για τους σπουδαστές του Τμήματος Ηλεκτρονικής Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας. Το πρώτο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα μεταφερθεί στις Σέρρες και το δεύτερο θα συγχωνευθεί με το αντίστοιχο στην Πάτρα.
Οπως αναφέρουν σε ψήφισμά τους οι σπουδαστές του Τμήματος Ηλεκτρονικής Θεσσαλονίκης, η μεταφορά του σε άλλη πόλη μεταξύ άλλων θα σημάνει την απαξίωση πανάκριβων κτιριακών υποδομών και του μεγαλύτερου μέρους του υπάρχοντος υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ενώ θα δυσχεράνει τη δυνατότητα εκπαίδευσης και επαγγελματικής αποκατάστασης καθώς θα εκμηδενίσει την υφιστάμενη στενή «σύνδεση με την αγορά εργασίας» στη μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της Βόρειας Ελλάδας.
Αντίστοιχα οι σπουδαστές του Τμήματος Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Καλαμάτας που θα πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Πάτρα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι στην περίπτωση αυτή ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών θα χρειαστεί να εγκαταλείψει τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους, ενώ όσοι μετακινηθούν θα συναντήσουν πρόβλημα σε σχέση με τη ροή του προγράμματος σπουδών που δεν αντιστοιχεί πλήρως με το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου