Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

«Θα κάνουμε έρευνες και σε διεθνές επίπεδο»

STURKEY 23Πραγματοποιήθηκε η τελετή καθέλκυσης του πλοίου σεισμικών ερευνών, “Barbaros Hayreddin Paşa”, που ανήκει στην Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO) αναφέρει το trt Haber.
Στην τελετή παρέστησαν ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdoğan, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Taner Yıldız, ο Νομάρχης της İstanbul, Hüseyin Avni Mutlu, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Κων/πολης , Hüseyin Çapkın, και ο Γενικός Διευθυντής της TPAO, Mehmet Uysal.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan στην ομιλία που εκφώνησε πριν από την καθέλκυση του πλοίου ανέφερε τα εξής:
«Πρωτίστως σήμερα, οι χώρες σχεδόν συναγωνίζονται στο θέμα της ενέργειας το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια του αναπτυσσόμενου κόσμου. Βέβαια η ενέργεια έχει τρεις σημαντικές διαστάσεις. Μια από αυτές είναι ο εφοδιασμός, η άλλη είναι η διαμετακόμιση, και μια
άλλη η κατανάλωση. Θεωρούμε πλέον ότι η Τουρκία πρέπει να αναζητήσει την τύχη της στον εφοδιασμό. Με αρκετές μεθόδους μίσθωσης μέχρι σήμερα κάναμε στη χώρα μας στο συγκεκριμένο θέμα σχεδόν 5.000 γεωτρήσεις. Χωρίς όμως να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και περιμέναμε».
Ο Erdoğan συνέχισε την ομιλία του λέγοντας τα παρακάτω:
«Γενικά, κάναμε τις σεισμικές έρευνες στις θάλασσες με την μέθοδο της μίσθωσης. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε καν την δύναμη να προμηθευτούμε ένα τέτοιο πλοίο σεισμικών ερευνών. Είπαμε ότι πρέπει να αποκτήσουμε πια ένα τέτοιο πλοίο. Θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε στις έρευνες που θα κάνουμε ιδίως στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και στις έρευνες στη Μεσόγειο. Όπως ξέρετε αγοράσαμε το πλοίο σεισμικών ερευνών “Barbaros Hayreddin Paşa” από τη Νορβηγία έναντι 130 εκατομμύριων δολαρίων. Όπως είπε και ο υπουργός πριν από λίγο, με το πλοίο αυτό σεισμικών ερευνών που είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία θα διεξάγουμε έρευνες με εντατικούς ρυθμούς. Μετά από κάποιο καιρό θα προσθέσουμε και ένα δεύτερο στις έρευνες. Επιθυμούμε να μεταφέρουμε την TPAO σε ένα σημείο που θα κάνει όχι μόνο στενής έκτασης έρευνες αλλά θα μπορεί να κάνει έρευνες σε διεθνές επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω ενώπιων σας όλους τους συναδέλφους μας που μόχθησαν σε αυτήν την προσπάθεια, τον πολύτιμο υπουργό μου, όλα τα στελέχη της νορβηγικής εταιρείας που μόχθησαν στον σχεδιασμό και στην κατασκευή αυτού του πλοίου. Το πλοίο σεισμικών ερευνών “Barbaros Hayreddin Paşa” θα δώσει μια διαφορετική δύναμη στην TPAO, θα ενισχύσει αυτές τις έρευνες της χώρας μας. Να είναι καλορίζικο το πλοίο “Barbaros Hayreddin Paşa” για την χώρα και το έθνος μας.»
Η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO) αγόρασε από την Νορβηγία το πλοίο “Polarcus Samur”, το οποίο μετονομάστηκε “Barbaros Hayreddin Paşa”. Το πλοίο μήκους 84 μέτρων που διαθέτει και ελικοδρόμιο, βάφτηκε με κόκκινο και άσπρο χρώμα στο ναυπηγείο Desan στην Tuzla. Το πλοίο που θα χρησιμοποιηθεί στις έρευνες υδρογονανθράκων έχοντας μεγάλες δυνατότητες λόγω της τεχνολογία που ενσωματώνει. Ο προσδιορισμός της θέσης και της κατεύθυνσης του πλοίου γίνεται αυτόματα μέσω δορυφόρων.
Το “Barbaros Hayreddin Paşa” πριν ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και θα αποπλεύσει για την συλλογή σεισμικών δεδομένων στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου