Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Α-ΠΑΙ-ΧΤΟΙ: Ζήτησαν ψηφοφορία αλλά ...ξέχασαν να πάνε.!

 
Απορρίφθηκε από το προεδρείο της Βουλής η πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας του ΣΥΡΙΖΑ για δύο άρθρα του νομοσχεδίου που καθορίζει τα αποθέματα αργού πετρελαίου, καθώς οι αιτούντες βουλευτές… απουσίαζαν.

Συγκεκριμένα, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα 21 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας η οποία, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, θαπραγματοποιούνταν σήμερα το απόγευμα.

Όντως, ο πρόεδρος της Βουλής, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενημέρωσε σχετικά το Σώμα και ξεκίνησε να διαβάζει τον κατάλογο των αιτούντων βουλευτών, προκειμένου να διαπιστώσει την απαρτία (σ.σ. απαιτούνται να είναι παρόντες τουλάχιστον 15 βουλευτές).

Στο τέλος της ανάγνωσης του καταλόγου, ο πρόεδρος διαπίστωσε πως παραβρίσκονταν στην αίθουσα μόλις οι 11 απο τους συνολικά 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να απορρίψει τη διαδικασία. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς παράγοντες, κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από τη δεκαετία του ’80.

Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια των βουλευτών των υπόλοιπων κομμάτων, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναζητούσε στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου τους απόντες με άγριες διαθέσεις.

Μεταξύ των βουλευτών που απουσίαζαν -αν και είχαν υπογράψει τη σχετική πρόταση- ήταν η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου (σ.σ. η οποία δικαιολογείται, καθώς ήταν στην Προανακριτική και δεν την ενημέρωσε κανείς), η κυρία Βασιλική Κατριβάνου και ο κ. Γιώργος Βαρεμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου