Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Είναι πλέον θέμα επιβίωσης και όχι πολιτικής

Κάθε συζήτηση για δημιουργία μιας νέας Κεντροδεξιάς (και έχουμε ανοίξει την ατζέντα είναι αλήθεια εδώ στο Antinews) ή και άλλων πιθανώς κομματικών υποκειμένων, είναι άνευ σκοπού και αξίας, αν δεν υπάρχει το αντικείμενό τους. Αν δηλαδή δεν υπάρχει κοινωνία! Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να συμπιέζεται στα όριά της σε τέτοιο βαθμό, που παρά την κρισιμότητα και την χρησιμότητα τέτοιων πολιτικών συζητήσεων, αυτές να μοιάζουν σε πολλούς από τους δυσφορούντες συμπατριώτες μας, ατελέσφοροι συβαριτισμοί. Είναι λοιπόν μείζον θέμα η διατήρηση του κοινωνικού ιστού και της αίσθησης του συνανήκειν σε μια διακριτή κοινωνική ομάδα – Έθνος. Και δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να παραδεχτώ και να φωνάξω αν χρειαστεί, πως πρέπει να προταχθεί από οποιαδήποτε άλλη αυτή την στιγμή πολιτική, οικονομική ή καθαρά τεχνική πλατφόρμα κινήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση και πριν ανοίξει οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα, πριν από οποιαδήποτε κομματογένεση, πριν ακόμη από
οποιαδήποτε ευρείας έκτασης μεταρρύθμιση του συστήματος, είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε κυβέρνηση, πολιτικό σύστημα και κοινωνία σε μερικά απλά, βασικά και κατά την γνώμη μου εντελώς προαπαιτούμενα οποιασδήποτε ανάκαμψης πράγματα. Πράγματα που αν αφεθούν στην τύχη τους, ακόμη και σε περίπτωση αναστροφής του κλίματος οικονομικής δυσπραγίας και επιτυχίας ενός βαθμού ανάκαμψης, θα οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό την κοινωνία και σε πλήρη αποτυχία του κράτους ως έννοια: δικαίου, προστασίας και ασφάλειας των πολιτών του.
Τα θέματα τα οποία θα πρέπει να συμφωνήσουμε να πραγματοποιήσουμε αμέσως και πάση δυνάμει (ακόμη και με κίνδυνο ανατροπής κάθε άλλου σχεδιασμού) είναι κατά την γνώμη μου τα εξής:
Κανένας Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να μείνει ούτε μέρα χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ακόμη και (κυρίως) οι ανασφάλιστοι, στους οποίους θα πρέπει αυτή να χορηγείται εντελώς δωρεάν.
Καμία ελληνική οικογένεια δεν πρέπει να μείνει ούτε μέρα χωρίς τουλάχιστον το μηνιαίο εισόδημα ενός κατώτατου μισθού. Αν υπάρχουν τέτοιες οικογένειες να επιδοτηθούν επ’ αόριστον με αυτό το ποσόν μέχρι που να φθάσει η στιγμή να εργάζεται ένα τουλάχιστον μέλος τους και να παίρνει αυτό το ποσόν.
Όλες οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας θα εφοδιαστούν με ειδική κάρτα με την οποία, θα μπορούν να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ (μέχρι κάποια ποσότητα). Το ρεύμα και το νερό δεν είναι δυνατόν να κοπούν σε νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι υπόλοιποι Έλληνες θα αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή των 0,70 ευρώ το λίτρο (μέχρι κάποια ποσότητα). Το κράτος θα κόψει το σβέρκο του να χτυπήσει με άλλους τρόπους το λαθρεμπόριο καυσίμων. Καμία ελληνική οικογένεια δεν θα κρυώσει ούτε για μια μέρα.
Θεσπίζεται αφορολόγητο 6.000 ευρώ για άγαμο, 10.000 ευρώ για ζευγάρι και προσαύξησή του κατά 2000 ευρώ για κάθε παιδί. Δεν είναι δυνατόν να ζητούνται φόροι από πολίτες που κερδίζουν λιγότερα από 1000 ευρώ το μήνα! Δεν πληρώνεται τέλος επιτηδεύματος για επαγγελματίες με εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο. Το κράτος δεσμεύεται πως θα βρει τα κρυμμένα εισοδήματα των ευπόρων και θα τα φορολογήσει δίκαια αντί να ζητά να πληρώσουν τα σπασμένα αυτοί που δεν μπορούν.
Δεν πληρώνουν χαράτσι και φόρο ακινήτων όσοι έχουν μονάχα ένα σπίτι και μέχρι τα 60 τμ για άγαμο, 80τμ για έγγαμο που αυξάνεται κατά 10 τμ για κάθε παιδί. Οι συντελεστές φορολόγησης πηγαίνουν στο μισό για ακίνητη περιουσία κάτω από 500.000 ευρώ. Τα χρήματα που θα λείψουν, θα τα βρει το κράτος από την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης σε όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία πάνω από 600.000 ευρώ.
Αυτά για αρχή και είμαι σίγουρος πως μπορούν να κωδικοποιηθούν και να βελτιωθούν. Συμπληρούμενα με την ρητή αναφορά πως θα εφαρμοστούν προς κάθε κατεύθυνση οι νόμοι του κράτους και καθένας που θα προσπαθήσει να επωφεληθεί και να καταστρατηγήσει προς ίδιον όφελος τις παραπάνω προς τους αδύνατους ευεργετικές διατάξεις, θα τιμωρείται αυστηρά, γρήγορα και με τις ανώτατες προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές. Και για όποιους ρωτήσουν, έχω δεκάδες προτάσεις (πολλές είναι ακόμη και κομμουνιστικές!) για τον τρόπο που μπορεί να κράτος να βρει τα χρήματα που θα λείψουν, αν πάρει αυτά τα μέτρα. Ακόμη και η δημιουργία ενός μεγάλου ταμείου κοινωνικής συνοχής δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Πρώτος εγώ άλλωστε είμαι έτοιμος να βάλλω το χέρι στην τρύπια τσέπη μου και να συνεισφέρω αν χρειαστεί από το υστέρημά μου, σε ένα τέτοιο κοινωνικό ταμείο συνοχής και αλληλεγγύης όταν δημιουργηθεί. Φαντάζομαι και η πλειοψηφία των συνελλήνων, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του. Οι εικόνες της ντροπής για την κοινωνία μας πρέπει να εκλείψουν. Αν χρειαστεί, ας πάμε όλοι μαζί, συντεταγμένοι και με αξιοπρέπεια στην φτώχεια μας. Αν χάσουμε την αξιοπρέπειά μας ως άτομα και ως κοινωνία, δύσκολα θα ανακάμψουμε ως κράτος και ως Έθνος στο μέλλον.
Μπορεί να είναι κάποιος φιλελεύθερος, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως είναι και ανάλγητος, ανόητος ή «κολλημένος». Και είναι όλα αυτά, όποιος πιστεύει πως μπορεί να κατισχύσει πολιτικά ή ιδεολογικά, όποιος νομίζει πως μπορεί να κυβερνήσει μια κοινωνία σε αποσάθρωση, μια κοινωνία που διαλύεται, έναν λαό που υποφέρει και πεθαίνει αβοήθητος.
Akenaton     
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου