Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Διασύρει τη χώρα - Αβαντάρει τη διαφθορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.



«Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης». Αυτό πληροφόρησε, επικαλούμενος την έκθεση της «Διεθνούς Διαφάνειας», τους αναγνώστες της Monde diplomatique ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόσφατο (01/02/13) άρθρο του.

Λίγες μέρες νωρίτερα, σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal, μεταξύ των άλλων, δικαιολογούσε το φακελάκι καιτη διαφθορά στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται ουσιαστικά το κράτος που δίνει χαμηλούς μισθούς στους γιατρούς:

«Γιατί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κάποιος ασθενής πρέπει
να δώσει φάκελο με ένα ορισμένο ποσό;» ... «Επειδή το κράτος δίνει χαμηλούς μισθούς στους γιατρούς, νομίζοντας ότι είναι απολύτως φυσικό να προσθέτουν σε αυτήν την αμοιβή», αποδεχόμενοι το φακελάκι. (30/01/13, www.euro2day.gr)

"Why in a public hospital, in order to have an operation, do [patients] have to slip [doctors] an envelope with a certain amount of money?" he asks. Why indeed? I ask back. "Because the state gives low wages to doctors thinking it's completely natural for them to add to their salary" by accepting those cash-stuffed envelopes. (28/01/13, http://online.wsj.com)

Αφενός διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό, βαδίζοντας στα χνάρια των Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου και αφετέρου προσφέρει κάλυψη στους επίορκους δημόσιους λειτουργούς. Αυτό βέβαια, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Τις "προοδευτικές" του αυτές θέσεις, ο κ. Τσίπρας τις είχε αναπτύξει και στη συνέντευξη Τύπου, που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη 77 ΔΕΘ.

«Όταν εξαθλιώνεις ένα μέσο πολίτη, είτε είναι δημόσιος υπάλληλος, είτε είναι ιδιωτικός, εν προκειμένω όμως μιλάτε για φαινόμενα στη Δημόσια Διοίκηση, όταν τον εξαθλιώνεις πρέπει να βρει ένα τρόπο να ζήσει». (19/09/12)  

Θυμίζουμε, επίσης, την υπεράσπιση των Υδραίων φοροφυγάδων από τον κ. Δρίτσα στις 19/08/12.

Βέβαια, για να μην τον «αδικήσουμε», ο κ. Τσίπρας «κόπτεται» και για τη νομιμότητα η οποία όμως μπορεί να περιμένει έως ότου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «συγκρουστεί» με τα μεγάλα συμφέροντα που κερδοσκοπούν:

«Εμείς λοιπόν ναι, θα εφαρμόσουμε τη νομιμότητα, αλλά πρωτίστως θα συγκρουστούμε με τα μεγάλα συμφέροντα που κερδοσκοπούν». (19/09/12, Συν. Τύπου ΔΕΘ)  

Μέχρι, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας να συγκρουστεί και να συντρίψει τα μεγάλα συμφέροντα:

-       Οι επαγγελματίες μπορούν να μην κόβουν αποδείξεις, να παρακρατούν τον ΦΠΑ, να εκδίδουν πλαστά τιμολόγια, να εισφοροδιαφέυγουν, …
-       Οι δημόσιοι λειτουργοί να εκβιάζουν όσους έχουν την ανάγκη των δημόσιων υπηρεσιών και να παίρνουν φακελάκια.
-       Οι υπόλοιποι που αρνούνται ή δεν μπορούν να εκμαυλιστούν να συνεχίσουν να πληρώνουν έτσι ώστε να μπορούν να ευημερούν οι εν δυνάμει εκλογικοί πελάτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου