Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Οι καταλήψεις των ΤΕΙ η απάντηση στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Θεσσαλονίκη - Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΙ - σχέδιο « Αθηνά »
Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για το ν/σ «Αθηνά»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις φοιτητών και καθηγητών για τις ανακατατάξεις που φέρνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το σχέδιο «Αθηνά». Υπό κατάληψη τελούν το ΤΕΙ Καστοριάς, το ΤΕΙ Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.
Την ίδια στιγμή οι σπουδαστές και καθηγητές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό με τα αιτήματά τους.
'Αλλοι σπουδαστές του ίδου ΤΕΙ, μεταξύ τους και μέλη του ΜΑΣ, καθώς και σπουδαστές του ΤΕΙ
Σερρών που έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση τους, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και ξεκίνησαν πορεία προς τον «Ευκλείδη».
Τη Δευτέρα το μεσημέρι προγραμματίζεται και πάλι συγκέντρωση καθηγητών, σπουδαστών και εργαζομένων του ΑΤΕΙΘ έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Εξάλλου, στην Κοζάνη ιδρύθηκε η Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που συλλέγει υπογραφές ηλεκτρονικά στο http://uowmfriends.gr/ , ζητώντας να διατηρηθεί το ίδρυμα αυτοδύναμο και αυτοδιοίκητο.
«Υποστηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και υπογράφουμε για την Διοικητική και Οργανωτική του Αυτοτέλεια, την Ενίσχυση του Αναπτυξιακού και του Πολιτισμικού του Ρόλου, ως Κύτταρο Ανάπτυξης, Δημιουργό Γνώσης και Φορέα Πολιτισμού σε μια Γεωγραφική Περιοχή με Ιδιαίτερη Αξία και Σημασία στα Βορειοδυτικά σύνορα της χώρας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου