Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο φόβος εκλογικού αιφνιδιασμού και η «στροφή» Τσίπρα


alexis_tsipras

Ασφυκτικές πιέσεις από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερή Πλατφόρμα) προκειμένου να επιστρέψει τάχιστα στις προγραμματικές του θέσεις, που προβλέπουν μεταξύ άλλων ακύρωση μνημονίου και δανειακών συμβάσεων θα δεχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Ο Τσίπρας εμφανίζεται προετοιμασμένος να υποστεί την κριτική των συντρόφων του για την αιφνιδιαστική αλλαγή στροφής στην γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι οι αδέξιες και άκομψες κυβιστήσεις που έκανε τον τελευταίο
μήνα δεν είναι συμπτωματικές ή τυχαίες, αντιθέτως αποτελούν προσωπική του επιλογή.
Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας τρέμοντας και μόνο με την ιδέα ότι ο Σαμαράς μπορεί να τον αιφνιδιάσει και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, επεχείρησε μέσα σ’ένα σύντομο πολιτικό χρόνο να αλλάξει την γραμμή του κόμματος και να την προσαρμόσει σε μία πιο ρεαλιστική πολιτική.
Μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί εάν έπεισε την κοινωνία. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να…στρίβει έως ότου αισθανθεί ότι σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού θα μπορέσει να αντιμετωπίσει από άλλη θέση τον Αντώνη Σαμαρά. Συνεργάτες του, τού εισηγούνται να εγκαταλείψει πλέον την συζήτηση γύρω από το μνημόνιο αλλά και ό,τι παραπέμπει στο παρελθόν. πχ. σκάνδαλα, εξεταστικές και άλλου τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που όπως αποδείχτηκε και από τους χειρισμούς για την λίστα Λαγκάρντ δεν ωφελούν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Προς το παρόν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα επιδιώξει να πέσουν οι τόνοι εφαρμόζοντας την γνωστή προσωπική συνταγή του…πέρα βρέχει.
 http://rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου