Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μηδενική ανοχή στις παρεκκλίσεις


 ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές οι παρεκκλίσεις από τη νομιμότητα από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο έστειλε η κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά τους συνδικαλιστές του KKE οι οποίοι εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας. 

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση υλοποιεί βήμα προς βήμα τη στρατηγική που αποφάσισε ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του πριν από τα Χριστούγεννα, αναφορικά με την μηδενική ανοχή σε ζητήματα ασφάλειας και τάξης. 
Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει σε σύγκρουση με την Αριστερά, ώστε να
διαμορφώσει το κλίμα για την τελική αντιπαράθεση οψέποτε γίνουν εκλογές. 

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει βάλει στο μικροσκόπιο όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων
έξη μηνών, ενώ έχει στη διάθεσή του και δημοσκοπήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μόνο για τον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του. 
Ο κοινός παρονομαστής σε ό,τι αφορά μη οικονομικά ζητήματα ήταν η επιθυμία των ερωτηθέντων για εφαρμογή των νόμων, ειδικά σε ζητήματα ασφαλείας.

 Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει πως εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στα θέματα που δεν άπτονται του Μνημονίου, τότε μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου ως προς τις προθέσεις και τη βούλησή του να τα εφαρμόσει. 
Το Μαξίμου εκτιμά ότι οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται, σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση, αλλά και τη συγκρουσιακή διάθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων, θα φέρουν ξανά το θέμα στην επικαιρότητα, και γι' αυτό επιχειρεί από τώρα να διαμορφώσει τα όρια και τους κανόνες.

 Η αποφασιστικότητα που έδειξε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, τόσο με τις ανακαταλήψεις δημοσίων κτιρίων όσο και με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προχθές, από πολλούς ερμηνεύθηκε ως επίδειξη πυγμής, ενώ, όπως τόνισε στη "β" στέλεχος του επιτελείου του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θέλησε να στείλει μήνυμα εν όψει νέων πιθανών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων που μπορεί να υπερβούν το πλαίσιο της νομιμότητας, ότι θα αντιμετωπιστούν με τον ανάλογο τρόπο.
 Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις θα τις αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης Δημοκρατικής Πολπείας, δεν επιτρέπεται η κοινωνία να είναι σε ομηρία είπε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του Μαξίμου, κύκλοι του οποίου αναφέρουν πως δεν είναι επίδειξη πυγμής η εφαρμογή του νόμου, αλλά αυτονόητη στάση μιας υπεύθυνης κυβέρνησης. 

Την άποψη του πρωθυπουργού μετέφερε σύμφωνα με συνεργάτες πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σύγκρουση με την Αριστερά, ώστε να διαμορφώσει το κλίμα για την τελική αντιπαράθεση οψέποτε γίνουν εκλογές του κ. Σαμαρά πρόσφατα ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε ότι
 "Ηρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοικτοί από το 1974 1975, μέχρι σήμερα. 
Είτε αυτοί λέγονται ανομία είτε καταλήψεις είτε μεταναστευτικό είτε αυτά λέγονται το άγος της Martin. Όλα αυτά πρέπει να βρουν το δρόμο τους, και δρόμος τους μπορεί και πρέπει να είναι μόνον ένας, η εφαρμογή του νόμου για όλους" .

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι θα δικαιωθούν στο τέλος, αφού όλες οι έρευνες που έχουν στην διάθεση τους δείχνουν ότι η κοινή γνώμη επικροτεί αυτή τη στάση 

 Με Μ. Γλέζο 
Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Μανώλη Γλέζο στο σπίτι του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και συζήτησε το θέμα της βίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Δένδιας είπε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει στάση απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές. 
Υπάρχουν, πάντως, και επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη κυβερνητική στρατηγική, αφού ορισμένοι υπουργοί εκτιμούν πως μπορεί να κάνει ζημιά στη Ν.Δ. η ένταση και με το ΚΚΕ, εκτός από την κλιμακούμενη σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείουν αντιδράσεις και απο τη ΔΗΜ.ΑΡ

Απο την πλευρά τους, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι θα δικαιωθούν στο τέλος, αφού όλες οι έρευνες που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν ότι η κοινή γνώμη επικροτεί αστή τη στάση.
 Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ενώ βρίσκονταν στο Κατάρ ήταν σε διαρκή επαφή με το γραφείο του στην Αθήνα, μετά την εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, και έδωσε εντολή για πλήρη εφαρμογή του νόμου .

 Πώς αντέδρασαν ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε χθες στη Βουλή, με αφορμή την επίθεση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Απασχόλησης. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατήγγειλε ευθέως το ΚΚΕ και τόνισε ότι είναι η πιο δυσάρεστη στιγμή της υπουργικής θητείας μου, καταγγέλλω αυτές τις βίαιες ενέργειες και τα έκτροπα που έγιναν, και θέλω να αποκαταστήσω την αλήθεια που βιάστηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ .
 Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, επίσης, ότι μπήκαν στο γραφείο του 35 άτομα, παραβίασαν τα πάντα χωρίς να έχουν ραντεβού, χωρίς να ζητήσουν να με δουν, ανέτρεψαν τα πάντα, έσπρωξαν τις συνεργάτιδές μου και χτύπησαν τη φρουρά μου , και αναρωτήθηκε: Την επιταγή για την επισκευή των καταστροφών πού να τη στείλω ;Στο ΠΑΜΕ ή στο ΚΚΕ ;

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, έκανε λόγο για κυβερνητική προβοκάτσια , πως οι συνδικαλιστές προχώρησαν σε διαμαρτυρία και πως η βία ασκήθηκε από τα ΜΑΤ
Υποστήριξε ότι απλά εκπρόσωποι εργαζομένων ανέβηκαν στον 7ο όροφο, από όπου έφυγε ο κ. Βρούτσης και αρνήθηκε να τους δει. Τους επιτέθηκε η φρουρά του και ενώ υπήρξε μια συμφωνία να συναντηθεί ο υπουργός με αντιπροσωπεία ξαφνικά κάλεσε τα ΜΑΤ και μπήκαν στο υπουργείο και έριχναν χημικά είπε ο κ. Παφίλης, και απέδωσε τις ζημιές σε σκηνοθετημένη προβοκάτσια της κυβέρνησης .

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, τον κατηγόρησε ότι αντιμετώπισε με ακραία ασυνήθιστο τρόπο σε αυταρχισμό και χειραγώγηση της κοινής γνώμης αυτό που έκαναν οι 35 επώνυμοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ . Υποστήριξε, δε, ότι το ΠΑΜΕ δεν έχει την πρακτική μπαίνω και τα κάνω λίμπα ή απειλώ τη ζωή του υπουργού .

 Ο κ. Νότης Μαριάς από τους ΑΝ.ΕΛ. σχολίασε πως η κυβέρνηση κάθεται σούζα στην τρόικα από την μία, και από την άλλη επιστρατεύει το δόγμα Δένδια για να τρομοκρατήσει το λαό και να καθυποτάξει τη δράση των συνδικαλιστών όπως του ΠΑΜΕ

. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) κατήγγειλε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι τοποθετήθηκαν σαν να είναι συνιστώσες του ΠΑΜΕ, ενώ η Σοφία Βούλτεψη απο τη Ν.Δ. είπε ότι το ΚΚΕ αισθάνεται την ανάγκη να καλύψει το κενό που αφήνει το ΣΥΡΙΖΑ μετά τη στροφή στη ρεαλιστική πολιτική. 
Τα μέσα, όμως, που χρησιμοποιεί κάποιος δεν μπορεί να είναι αθέμιτα . 

Tou Κώστα Μελισσόπουλου
πηγή : ΒΡΑΔΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου