Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Κλείνουν δρόμους από το Σάββατο οι αγρότες

Κλείνουν δρόμους από το Σάββατο οι αγρότεςΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο, καθώς η απόφαση που πήραν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στον Πλαταμώνα είναι  να κλείνουν τους δρόμους από το Σάββατο το μεσημέρι για δύο ώρες σε όλα τα μπλόκα που έχουν στήσει σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο.
Όπως ανέφεραν στην EgnatiaPost εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος που έδωσαν το «παρών» στον Πλαταμώνα, οι αποκλεισμοί θα γίνουν το Σάββατο από τις 14.00 έως τις 16.00 από αγρότες που έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ στα μπλόκα του Έβρου, της Δράμας, της Καβάλας, της Χρυσούπολης, της Θεσσαλονίκης (Πράσινα Φανάρια), της Χαλκιδικής, των Σερρών, του  Κιλκίς, των Γιαννιτσών, της Βοιωτίας, της Αχαΐας κ.α.
Οι αγρότες της Πρωτοβουλίας θα κλείσουν οδικά κομβικά σημεία πεζοί και θα συμμετάσχουν στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία, όπου
θα ληφθούν αποφάσεις για την από κοινού δράση και τις μορφές κινητοποιήσεων όλων των μπλόκων.
«Τους χαρίζουμε τα μέτρα που μας ανακοίνωσαν»
Την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει μέσω και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια σε ό,τι αφορά στην ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, τα αγροτικά μέτωπα στέλνουν μήνυμα  ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και πλέον ζητούν συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
«Τους χαρίζουμε τα μέτρα που μας ανακοίνωσαν. Δε μας ικανοποιούν και ζητάμε ουσιαστικές λύσεις για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο, μείωση του κόστους παραγωγής και για μια σειρά ακόμη αιτημάτων που θα διασφαλίσουν την παραμονή μας στη γεωργία. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και ξεκινάμε από το Σάββατο σε δίωρους αποκλεισμούς σε όλα τα μπλόκα, από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο. Την Κυριακή εκπρόσωποί μας θα πάνε στη Νίκαια για να δούμε πως θα συντονίσουμε από κοινού τις επόμενες κινήσεις μας. Ζητήσαμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και περιμένουμε απάντηση», είπε στην EgnatiaPost o Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πρωτοβουλίας.
Στο μεταξύ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, αγρότες που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ, με επικεφαλής το Θεσσαλό αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου και στην Έκθεση, όπου αυτές τις μέρες διοργανώνεται η κλαδική έκθεση για την κτηνοτροφία Zootechnia.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΙΟΛΙΟΥ
egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου