Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση για τον ιδρυτή της Ν.Δ.



Μια ενδιαφέρουσα είδηση βάζει «φωτιά στα τόπια» που λένε και οι καλά γνωρίζοντες το πολιτικό ρεπορτάζ. Η είδηση λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε πρόταση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και στις 6 Μαρτίου θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής για τον ιστορικό ηγέτη της κεντροδεξιάς.

Η εκδήλωση με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Τότε και τώρα» – Δημοκρατία, Οικονομία, Πολιτισμός και Ευρώπη» γίνεται για τα 15 χρόνια από το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Κ. Παπούλιας και θα μιλήσουν, εκτός από τον κ. Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ. Βενιζέλος και Φ.
Κουβέλης, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, κ. Ι. Μάνος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσνταντίνος Καραμανλής και ο πρώην υπουργός και «αλεπού» της ελληνικής διπλωματίας, ο κ. Π. Μολυβιάτης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο ακαδημαϊκός και γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο κ. Κ. Σβολόπουλος και θα μιλήσουν, ο τέως Πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΣτΕ, ο δημοσιογράφος και τέως ευρωβουλευτής κ. Ι. Μαρίνος, ο πανεπιστημιακός κ. Αντ. Μακρυδημήτρης, ο καθηγητής και διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο κ. Αγγ. Δεληβοριάς και ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, κ. Λ. Τσούκαλης. Τη συζήτηση θα κλείσει ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, ο πρώην υπουργός κ. Αχ. Καραμανλής.

Αφού μιλάνε όλοι, θα πει κανείς, γιατί να μιλήσει και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη κι αν αυτός είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του 15μελούς;

Αν δεν ξέραμε το σκοπό του ΣΥΡΙΖΑ θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια απλή κοινωνική εκδήλωση που όλοι μιλάν, λένε κάτι καλό για τον τεθνεώτα, θυμούνται τα καλά του, πίνουν ένα ποτήρι σαμπάνια στο σουαρέ και μετά πάνε σπίτι τους για να συνεχίσουν την πολιτική τους.

Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με συνέχιση της τακτικής διεμβολισμού του μεσαίου – δεξιού χώρου. Οι «στρατηγοί» της Κουμουνδούρου, Πασόκοι κατά κύριο λόγο που είναι μανούλες στον πολιτικό σχεδιασμό πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κυβέρνηση μόνο αν χτυπήσει στη δεξαμενή του Καραμανλισμού. Γνωρίζουν τις ισορροπίες στη ΝΔ και πιστεύουν ότι αν προσεταιριστούν ένα μέρος των Καραμανλικών, όπως έκαναν και με τα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ, θα γίνουν κυβέρνηση.

Γι’ αυτό θα πάει να μιλήσει ο Τσίπρας και να κάνει άνοιγμα σε ένα χώρο που ουδεμιά σχέση έχει και μάλλον ιεροσυλία είναι ακόμη και να αναφέρεται σ’ αυτόν.

Ωστόσο, βλέπει ότι προκοπή με τους Διαμαντόπουλους, τους κουκουλοφόρους και τους λοιπούς ακραίους, δε θα δει και στρέφεται στη γνωστή θεωρία του μεσαιοχωριτισμού. Ακόμη κι αν κάποιοι δεν την αποδέχονται ως θεωρία, κάθε φορά που κάποιο κόμμα κέρδισε το μεσαίο χώρο, έγινε και κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίες, λοιπόν, οι επιθέσεις του Τσίπρα στον Σαμαρά και το επιτελείο του, ότι είναι ακροδεξιοί. Θέλει να τους αποκόψει από την παράδοση της ΝΔ, τον Καραμανλισμό και να κερδίσει αυτός από το χώρο που έχει ακόμη πολλούς φαν.

Σε μια περιοδεία του στις Σέρρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «Πριν από τις εκλογές ήμουν στις Σέρρες, στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και με εξέπληξε η αναφορά ενός 50άρη που κινδυνεύει να βρεθεί άνεργος. Ξέρετε τι μου είπε; “Εγώ, Τσίπρα, ήμουν 40 χρόνια καραμανλικός, τώρα θα έρθω σε σένα. Ξέρεις γιατί; Η ανάγκη με κάνει”» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αυτούς λοιπόν θέλει να κερδίσει ο Τσίπρας και γι’ αυτό η «αλεπού πάει στο παζάρι».

Έχουν γνώση, όμως, οι φύλακες. Με μια ομιλία για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή δε μπορούν να ξεχαστούν ούτε οι συνιστώσες, ούτε οι ακραίοι, ούτε οι Ρόζες και οι λοιπές δυνάμεις που καμιά σχέση δεν έχουν με το ριζοσπαστισμό και την ανανέωση της χώρας που έφερε ο Καραμανλής.

πηγή: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου