Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Φοιτητές έδειραν μάγειρα για ένα πιάτο φαγητό που δεν δικαιούνταν

A.P.Th.-1-NAI

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν μια ομάδα νεαρών πήγε στο μαγειρείο της φοιτητικής εστίας και ζήτησε επιτακτικά φαγητό. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για φοιτητές, αλλά όχι οικότροφους της Εστίας, άρα μη δικαιούχους σίτισης από την Εστία, παρά μόνο από τη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ.
Ένας από τους νεαρούς φέρεται να εκνευρίστηκε και να χτύπησε το μάγειρα, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.
Και συνεχίζεται ο παραλογισμός. Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, αντί να καταδικάσει έντονα τη συμπεριφορά των φοιτητών, που δεν ήθελαν να
πάνε λίγα μέτρα πιο κάτω, όπου βρίσκεται η Φοιτητική Λέσχη, αποδίδει την επίθεση… «στον εκνευρισμό που προκαλεί τόσο σε φοιτητές όσο και σε εργαζόμενους η απαξίωση και ο οικονομικός στραγγαλισμός της φοιτητικής μέριμνας», και ζητά αύξηση κονδυλίων για την φοιτητική μέριμνα!

Ο Σύλλογος θα γνωρίζει ασφαλώς, ότι μέχρι τώρα στα φοιτητικά εστιατόρια γινόταν το «έλα να δεις», με το να σιτίζονται όσοι ήθελαν, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο. Τώρα που έσφιξαν τα πράγματα, και πρέπει να τρώνε μόνον όσοι δικαιούνται, οι συνήθεις ταραξίες θέλουν να επιβάλουν τις δικές τους απόψεις. Ο μάγειρας έπραξε αυτό που έπρεπε, αλλά ο Σύλλογος αλλού κοιτάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου