Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Για αποκρατικοποιήσεις και φορολογία στα ακίνητα συζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί




Σε δέσμη μέτρων για την εκτόνωση της κατάστασης όσον αφορά στο αγροτικό μέτωπο κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου ο αρμόδιος υπουργός Αθ. Τσαυτάρης, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν την έγκρισή τους σε λύσεις και προτάσεις που επεξεργάστηκε η ηγεσία του υπουργείου, αφού προηγουμένως μελέτησε τα επιμέρους αιτήματα των αγροτών.
Στις προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, η καθιέρωση νυχτερινού τιμολογίου για τους αγρότες, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα και η απομείωση των υποθηκών.



Κλειστά χαρτιά εξακολουθεί να κρατά η κυβέρνηση για το νέο καθεστώς στη φορολόγηση ακινήτων, καθώς όπως προέκυψε από τις δηλώσεις τόσο του Γ. Στουρνάρα, όσο και των Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους για το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη και ξεκαθάρισε ότι η φορολογία ακινήτων συζητήθηκε μόνο «σε γενικές γραμμές», καθώς «δεν είναι κάτι που βιάζει».
Θέλησε μάλιστα να βάλει για μία ακόμη φορά «φρένο» στα διακινούμενα σενάρια, επαναλαμβάνοντας ότι ισχύει η γενική δήλωση που έχει ήδη κάνει πως «ό,τι παίρναμε θα παίρνουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος επισήμανε με τη σειρά του ότι «δεν υπάρχει κάτι επείγον» σχετικά με τη φορολογία ακινήτων. Έχουμε την άνεση να επεξεργαστούμε ένα σωστό σχέδιο, σημείωσε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να προκύψει ένας «ελαφρύτερος και καλύτερος» φόρος από την υφισταμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου