Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: Στον "αέρα" οι επιτυχόντες των προκηρύξεων ΑΣΕΠ


adedy-sima1 thumb307  
 

Αθήνα, 7.02.2013

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:63
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον "αέρα" και αντιμέτωποι με την ανασφάλεια εξακολουθούν να βρίσκονται οι επιτυχόντες των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στις 20 Δεκεμβρίου 2012, ο Υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στο
ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τους επιτυχόντες των δύο προκηρύξεων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έπειτα από τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, είχε εκφράσει απερίφραστα τη δέσμευση της Κυβέρνησης για άμεση, οριστική και νομικά στέρεη λύση.
Είχε μάλιστα διευκρινίσει ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα τόσο στο διορισμό των επιτυχόντων της 8Κ/2008, καθώς και στη διατήρηση των θέσεων των επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008.
Έκτοτε για την επίλυση του ζητήματος δεσμεύτηκαν με σχετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τόσο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και ο Υπουργός Οικονομικών. 
Ωστόσο, από τότε έως σήμερα, δεν έχει υλοποιηθεί καμία υπόσχεση και καμία δέσμευση, με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών να εξακολουθούν να βρίσκονται στον "αέρα", την ώρα μάλιστα που ο μεγαλύτερος Ασφαλιστικός Οργανισμός της χώρας, το ΙΚΑ, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, εξαιτίας ακριβώς της έλλειψης προσωπικού.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους συναρμοδίους Υπουργούς να συνειδητοποιήσουν ότι τα προβλήματα των πολιτών και των εργαζομένων δεν λύνονται μέσα από τις υποσχέσεις, τις δηλώσεις, τις δεσμεύσεις και τα Δελτία Τύπου. Απαιτούνται πράξεις! Τους καλεί να τηρήσουν τα υποσχεθέντα και να δώσουν άμεσα  οριστική λύση, που να αποκαθιστά τους επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΑ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων-Μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους την Απεργιακή Συγκέντρωση και το Συλλαλητήριο της ΠΟΣΕ–ΙΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, αμέσως μετά την λήξη της απεργιακής γενικής συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 πμ στο Ξενοδοχείο Stanley (πλ. Καραϊσκάκη). Η Απεργιακή Συγκέντρωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας των εργαζομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Καραϊσκάκη προς τα Υπουργεία Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου