Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Νέα εμπλοκή για τη ΒΦΛ – Εργαζόμενοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νέα εμπλοκή για τη ΒΦΛ – Εργαζόμενοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νέα σοβαρή εμπλοκή παρουσίασε την Πέμπτη το θέμα της ΒΦΛ. Η ΔΕΠΑ αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τη στάση της, ζητά οικονομικό έλεγχο στην εταιρία, ενώ η τροφοδοσία του φυσικού αερίου ακόμη δεν αποκαταστάθηκε στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης. Το τοπίο παραμένει θολό, λεπτομερείς πληροφορίες δεν υπάρχουν κι οι εργαζόμενοι αυτονόητα ανησυχούν αφού οι μέρες περνούν χωρίς ουσιαστικές εξελίξεις. Για το πρόβλημα που παραμένει σε εκκρεμότητα ενόσω ο χρόνος κυλά εις βάρος της ΒΦΛ μας μίλησε ο συνδικαλιστής Ιορδάνης Παπαντίδης.
Στη διάρκεια του 1,5 τελευταίου μήνα το εργοστάσιο υπολειτουργεί βασιζόμενο στην χαμηλή παραγωγή μίας και μόνο μονάδας, με τις συνθήκες να παραμένουν τραγικές. Ο χαμένος χρόνος
μεταφράζεται σε οικονομική ζημία περίπου είκοσι εκατομμυρίων ευρώ. Υποτίθεται ότι την περασμένη Τετάρτη το πρόβλημα θα επιλύονταν, ωστόσο το θέμα περιπλέχθηκε περαιτέρω. Τώρα η ΔΕΠΑ ζητά αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για την εταιρεία κι έλεγχο από ορκωτούς λογιστές, έστω κι αν την περασμένη Δευτέρα δεν είχε τεθεί ανάλογο ζήτημα. Οι δε εργαζόμενοι δε γνωρίζουν τι συμβαίνει και κυρίως δεν μπορούν να ενημερωθούν αφού παρά τις προσπάθειές τους δεν στέκεται δυνατή η οποιαδήποτε επικοινωνία με τους υπευθύνους.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης ενημερώθηκε για το θέμα και ο πρώην περιφερειάρχης ΑΜΘ και νυν Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, προκειμένου να ζητηθεί η παρέμβασή του. Ο κ. Παπαντίδης πρότεινε την αποκατάσταση της τροφοδοσίας με τη διεξαγωγή του ελέγχου των ορκωτών λογιστών ώστε να μην διευρύνεται η οικονομική ζημία. Ενώ το μεγάλο ερώτημα είναι: Ποιος κάνει επιτέλους κουμάντο σ’ αυτή την υπόθεση; Το Υπουργείο; Η ΔΕΠΑ; Το ΤΑΙΠΕΔ; Αποκαμωμένοι αισθάνονται πλέον οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντί να δουλεύουν και να παράγουν, αναζητούν καθημερινά κάποιον αρμόδιο στα τηλέφωνα μήπως κι ενημερωθούν για το μέλλον της εταιρείας.
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου