Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Δρόμοι-ποτάμια στην Αττική-ΒΙΝΤΕΟ

ABC5E8F33EC3F1977858D95B0B5059F0Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα στην Αττική, την Εύβοια και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, ενώ άμεσα θα επηρεάσουν την ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.
Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται στην Αττική από τις 13.00 τοπική ώρα και μέχρι το βράδυ βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Όπως είναι φυσικό σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την ισχυρή νεροποντή που πέφτει με αμείωτη ένταση από τα μεσάνυχτα στην Αττική, ενώ αυτή την ώρα έχουμε ισχυρή χαλαζόπτωση
στα Β. Προάστια.
Στους δρόμους υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί σε ακινητοποιημένα οχήματα καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πικροδάφνης, καθώς και ο Ιλισσός στην παραλιακή.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών σε Κερατσίνι - Μαραθώνα - Σταμάτα.
Λόγω της ισχυρής βροχής και των ανέμων ένα δέντρο έπεσε μέσα στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Θησείο, ενώ έχει κλείσει η στάση του μετρό στον Ευαγγελισμό. Πλημμύρισαν οι γραμμές του Ηλεκτρικού από Μοναστηράκι έως Θησείο.
Πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου.
Τα κυκλοφοριακά είναι τεράστια και οι οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι σε δρόμους-ποτάμια σε όλη την Αθήνα. Διεκόπησαν τα δρομολόγια του τραμ. Ακινητοποιημένα λεωφορεία στους δρόμους.

Κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:
Η λεωφόρος ΝΑΤΟ προς Ασπρόπυργο, λόγω ακινητοποιημένων αυτοκίνητων
Η Πειραιώς στο ύψος η Χαμοστέρνας
Η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Κερατσίνι μεταξύ Ιχθυόσκαλας και Λαμπράκη.
Πλημμυρισμένη και χωρίς φωτισμό η Κηφισού
Πλημμυρισμένα καταστήματα στο ύψος της Αλίμου
Πλημμυρισμένη η Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Σκαραμαγκά. Το ρεύμα προς Αθηνά εκτρέπεται στην Αττική Οδό
Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω και στα δυο ρεύματα στο ύψος των διυλιστηρίων
Κλειστή και η περιφερειακή Δραπετσώνας
Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 400 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι και γενικότερα στα δυτικά προάστια, καθώς και για απεγκλωβισμό οδηγών που ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό, στο Χαιδάρι , στην Πειραιώς στο Γκάζι και στη Λ. Σχιστού στο Σκαραμαγκά, έξω από το Αττικό Νοσοκομείο
Στο Σκαραμαγκά έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις
Μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν όσοι οδηγοί κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής αυτή την ώρα.

Πολύ σοβαρά προβλήματα, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας στην ηλεκτροδότηση. Διακοπή ρεύματος σε Κορυδαλλό και Πεύκη και Πετράλωνα - Κυψέλη. Ωστόσο, αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα, λόγω πλημμυρισμένων υποσταθμών της ΔΕΗ και καλωδίων.
Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των πλοίων, όμως δεν θα εκτελεστούν τα δύο πρώτα δρομολόγια με δελφίνια από τον Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό, αλλά και το πρώτο δρομολόγιο από Ραφήνα για Μαρμάρι.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα δεν εκτελέστηκαν τα πρωϊνά δρομολόγια από Πειραιά για Αίγινα-Αγκρίστρι-Πόρο και Υδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου