Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σύγκρουση της κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ στο λιμάνι και τα μπλόκα Σε μετωπική Μέγαρο Μαξίμου και ναυτεργάτες


Σύγκρουση της κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ στο λιμάνι και τα μπλόκα

Σε ευθεία σύγκρουση με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις οδηγείται η κυβέρνηση με φόντο τα λιμάνια και την απεργία καθώς και μπλόκα των αγροτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, χωρίς να ερωτηθεί δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών είναι παλαιοκομματικές νοοτροπίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση με εντολή Σαμαρά αποφάσισε την επίταξη των υπηρεσιών των ναυτεργατών όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης γεγονός που οδήγησε άμεσα στο πλευρό των απεργών βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε και ο Πάνος Καμμένος.
Όπως αναμενόταν, μετά την άρνηση των απεργών και την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για την επιστράτευση. Η λογική του Α. Σαμαρά για το "ναι" ήταν, όπως και στην
περίπτωση των απεργών του Μετρό, ότι δε μπορεί η κοινωνία να τελεί σε κατάσταση ομηρείας από μία μικρή ομάδα απεργών και συμφερόντων.
Από την άλλη πλευρά να συνεχίσει κανονικά την απεργία και να μην παραλάβει τα φύλλα της επίταξης αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία ολοκλήρωσε πριν από λίγο τη συνεδρίασή της στον Πειραιά.
Επίσης, η ΠΝΟ περιμένει την προκήρυξη απεργίας από τη ΓΣΕΕ, προκειμένου να στηριχτεί η κινητοποίηση των ναυτεργατών, ενώ καλεί τα πληρώματα των πλοίων να σταθούν στο πλευρό της.

Περιφρουρούν την απεργία, αντιστέκονται στην επίταξη

Την αναστολή της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτιλιακής Ομοσπονδίας στα λιμάνια εκτός Αττικής αποφάσισαν οι απεργοί.
Στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις και να ενισχυθεί το μέτωπο στο λιμάνι του Πειραιά.
Στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής οργανώνεται απεργιακή συγκέντρωση για την Τετάρτη στις 10.00 στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά από όλα τα ναυτεργατικά κ άλλα εργατικά σωματεία. Σκοπός τους να "αντισταθούν στους καταπέλτες των πλοίων", όπως αναφέρουν οι ίδιοι.
Προς το παρόν οι ναυτεργάτες πέρα από το να επικεντρώνουν στο μέτωπο της Αθήνας, φέρονται να αρνούνται να παραλάβουν τα φύλλα πορείας τους.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου