Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η κυβέρνηση “εσωτερικού” να μαζέψει τα ασυμμάζευτα!



Στον τομέα των ξένων επενδύσεων φαίνεται ότι κάτι κινείται. Μεγάλες πολυεθνικές έρχονται στην Ελλάδα και στήνουν μονάδες παραγωγής ή κλείνουν συμφωνίες για εξυπηρέτηση από το λιμάνι του Πειραιά.
Η υπογραφή του αγωγού ΤΑΡ, ακόμη κι αν τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη, δείχνει ότι η χώρα μας είναι στο επίκεντρο ενός ενεργειακού πεδίου και μπορεί να παίξει το μπαλαντέρ στο μεγάλο παιχνίδι που θα παιχτεί τα επόμενα χρόνια.
Οι αποκρατικοποιήσεις, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, προσελκύουν σημαντικά ονόματα, κυρίως από τη Ρωσία αλλά όχι μόνο.
Η κυβέρνηση πέτυχε να συμφωνήσει στη Σύνοδο Κορυφής για το νέο ΕΣΠΑ με κεφάλαια άνω των 16 δις ευρώ και υπό προϋποθέσεις άνω των 18 δις ευρώ.
Τη δόση των 2,9 δις ευρώ θα την πάρουμε στις 21 Φεβρουαρίου ενώ «κουτσά – στραβά» το σκληρό
πρόγραμμα με θυσίες το τηρούμε. Οι δαπάνες έχουν μειωθεί σημαντικά κι αχνοφέγγει ένα μικρό πλεόνασμα.
Παράλληλα, κανείς δεν έχει εγκαταλείψει το σενάριο του νέου κουρέματος, μετά τις γερμανικές εκλογές.
Ο δε Αντώνης Σαμαράς, ως μοναδική εγγύηση για πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, ετοιμάζεται για κρίσιμες επαφές με κορυφαίους ηγέτες, μπας και καταφέρει κάτι καλό για την Ελλάδα.
Έξω πάμε καλά, που έλεγαν και παλιότερα. Μέσα όμως τι γίνεται;
Δυστυχώς, η κυβέρνηση μοιάζει με τον Ιανό, έχει διπλό πρόσωπο, μοιάζει με κυβέρνηση εσωτερικού και εξωτερικού.
Στην καθημερινότητα μια σειρά από βαρίδια γυρίζουν πίσω την κυβέρνηση και ακυρώνουν το έργο που γίνεται σε αρκετά υπουργεία. Υπάρχουν επιτυχίες που χάνονται εξαιτίας αστοχιών, λαθών και αυτογκόλ. Κι εκεί που πάει να πάρει ανάσα η κυβέρνηση, από το δόξα το Θεό, στον βοήθα Παναγιά.
Ο Βρούτσης με τις απεργίες, ο Μέργος με τον κατώτατο μισθό, η αστυνομία που πλακώνει στο ξύλο τους αγρότες και αναζωπυρώνει ένα σχεδόν σβησμένο μέτωπο.
Λες και κάποιοι θέλουν να παραδώσουν τα κλειδιά της χώρας στον… Αλέξη και τον σύντροφο Θεοδωρίδη. Διότι, δυστυχώς, ο κόσμος ξεχνά εύκολα. Ξεχνά τα Ίμια που έγιναν Καρντάκ, τους τρομοκράτες που είναι «δικά μας παιδιά», τους Συριζαίους που θέλουν φυγή από το ευρώ, τον Παναγούλη που θέλει λιντσαρίσματα.
Ό,τι ταϊσεις το… τέρας της δημοσιότητας, αυτό θα σου ανταποδώσει. Και τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δίνει αφορμές, δίνει τροφή για αρνητικά σχόλια. Είναι βλακεία, γκάφα, παντελής ασυνεννοησία; Ό,τι κι αν είναι ας το βρουν γρήγορα γιατί σε λίγο δε θα έχουν πολλές ευκαιρίες να διορθώσουν τα λάθη. Εκτός κι αν θέλουν να δουν τον Τσίπρα να κάνει παρέλαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ας μας το πουν τουλάχιστον ότι θα παραδώσουν τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ, να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε.
Αν όχι, τουλάχιστον ας γίνει μια προσπάθεια από την κυβέρνηση εσωτερικού να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Α.Ψ.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου