Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Στα άκρα οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

«Κράτος απόβλητο» χαρακτήρισε το Ισραήλ ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του τη Δευτέρα αναφερόμενος στην πολιτική που ασκεί σε ότι αφορά τους οικισμούς που ανεγείρει στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Οι Τούρκοι έγιναν ο περίγελος της Διεθνούς κοινότητας δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος απαντώντας.Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο. Ο Αχμέντ Νταβούτογλου υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει πλέον καταστεί ένα κράτος παρία για τη διεθνή κοινότητα λόγω της παράνομης ανέγερσης οικισμών.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο καλούσε το Ισραήλ να εγκαταλείψει τους οικισμούς, ο Νταβούτογλου είπε ότι το Ισραήλ έχει αποδείξει ότι δεν κατανοεί τις αλλαγές που διαδραματίζονται στην περιοχή καθώς και το πώς η διεθνής κοινότητα εκλαμβάνει τις πράξεις του.

Απαντώντας στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, Ισραηλινός αξιωματούχος, δήλωσε ότι τα όσα είπε ο

Νταβούτογλου αποτελούν μια ξεδιάντροπη υποκρισία.

«Είναι περίεργο να παραδίδει μαθήματα ο εκπρόσωπος μιας χώρας που έχει προκαλέσει εθνοκάθαρση στο βόρειο τμήμα της Κύπρου στο οποίο παράνομα εγκαθίστανται 200.000 Τούρκοι.»

Το νέο πολεμικό σκηνικό μεταξύ των δύο χωρών, άρχισε μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφερόμενος στα όσα διαδραματίζονται στην Συρία, καθώς και τη στάση του Ισραήλ στο όλο θέμα, έκανε λόγο για νοοτροπία κρατικής τρομοκρατίας.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος, σχολιάζοντας το σκηνικό, είπε ότι η Άγκυρα δεν θα έπρεπε να μιλά, αφού επανειλημμένα έχει εμπλακεί σε στρατιωτικές δραστηριότητες τόσο σε Ιρακινό όσο και Συριακό έδαφος και σήμερα εμπλέκεται στην κατοχή της Κύπρου.

Του Νικόλα Ζαννέττου 
Sigma Live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου