Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Σε επιφυλακή στις εθνικές οδούς παραμένουν τα τρακτέρ

Σε επιφυλακή στις εθνικές οδούς παραμένουν τα τρακτέρΠαραμένουν και ενισχύουν τα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα σημεία της χώρας οι αγρότες, καθώς δηλώνουν αποφασισμένοι να κρατήσουν τα τρακτέρ στους δρόμους μέχρι να ληφθούν οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις για το κατά πόσον θα ικανοποιηθούν συγκεκριμένα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Μάλιστα, εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το πανελλαδικό συντονιστικό τους όργανο για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Οι αγρότες της  Μεσσηνίας, ύστερα από μακρά συζήτηση για την προοπτική του αγώνα τους, ανανέωσαν το ραντεβού  τους για  αύριο Δευτέρα στις 11:00 το πρωί , στο Σουληνάρι. 
"Ραντεβού" με τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, δίνουν αύριο το πρωί, αγρότες του νομού Σερρών, με εξαίρεση τους συναδέλφους τους που θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, στα Ν. Κερδύλλια.
Την ενίσχυση του μπλόκου τους αύριο το πρωί με τρακτέρ από τα μπλόκα στον Κοπανό Νάουσας και στην Κυψέλη Ημαθίας, αναμένουν οι αγρότες, στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα μηχανήματά τους στις άκρες της Εγνατίας Οδού.
Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, στο ύψος της διασταύρωσης Χαλκηδόνας, θα
συγκεντρωθούν αύριο στις 10 το πρωί αγρότες της Πέλλας και των Γιαννιτσών.
Αγρότες από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Νέστου και σε τρία σημεία στην εθνική οδό Δράμας- Καβάλας, χωρίς να κλείνουν τους δρόμους.
Στο μεταξύ, συμμετοχή στο συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων την Τρίτη, στις 11 το πρωί, έξω από την Εφορία Κατερίνης, αποφάσισαν αγρότες της Πιερίας, χωρίς να αποκλείουν ξεχωριστές κινητοποιήσεις και νωρίτερα.
Σε κινητοποιήσεις, επίσης, την Τρίτη, με κύρια σημεία την Ορεστιάδα και τις Φέρες, προσανατολίζονται και αγρότες του νομού Έβρου.
Οι σημερινές κινητοποιήσεις

Στις 12 το μεσημέρι, αγρότες των Σερρών έκλεισαν συμβολικά για μια ώρα την Εγνατία Οδό, στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων.
Στο νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία. Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.
Στη Λαμία οι αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη των διοδίων της Αγίας Τριάδας στο 198ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, όπου βρέθηκε και ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος.
Την ίδια ώρα στην περιοχή του Δομοκού όπου επίσης υπάρχουν συγκεντρωμένα τρακτέρ οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου από Λαμία προς Τρίκαλα και Καρδίτσα ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τα τρακτέρ. Ακόμη ένα νέο μπλόκο στήθηκε στην περιοχή της Τιθορέας και οι αγρότες έκλεισαν για μία ώρα περίπου την παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Λιβαδειά.
Για περίπου μία ώρα απέκλεισαν το Εθνικό οδικό δίκτυο στο ύψος του Κάστρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας οι αγρότες της Βοιωτίας, όπου σημειώθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια
Συγκεντρωμένα σε τρία σημεία στην Αχαία είναι δεκάδες τρακτέρ, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου