Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Επιδοτήσεις σε φοιτητές που θα «ξεριζωθούν»

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος - Υπουργός Παιδείας - Αρχείου
Κ. Αρβανιτόπουλος: Δεν είμαστε κοινωνικά ανάλγητοι
Τη χορήγηση επιδοτήσεων, υπό ορισμένα κριτήρια, στους φοιτητές οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε άλλες πόλεις λόγω των συγχωνεύσεων των σχολών τους με άλλα τμήματα στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά» προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο δημιουργείται στην Αθήνα, με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής» και σ΄αυτό θα ενταχθούν τα Πανεπιστήμια : Γεωπονικό, Οικονομικό, Πάντειο, Πειραιά και Χαροκόπειο, διατηρώντας όμως την αυτοτέλεια τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας δίδοντας στη
δημοσιότητα το σχέδιο «Αθηνά». Τα τμήματα που περικόπτονται είναι 94, ενώ ο αριθμός εισακτέων μειώνεται κατά 4% σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Όπως δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ, ο αριθμός των φοιτητών που θα «ξεριζωθούν» δεν ξεπερνά τους 10.000-15.000. «Θα μεριμνήσουμε ώστε να καλύφθουν οι όποιες δυσκολίες προκύπτουν πράγματι», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μια ημέρα μετά από την παρουσίαση του σχεδίου, το οποίο επιφέρει ριζικές αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη. «Δεν είμαστε κοινωνικά ανάλγητοι. Πρωταρχικός μας στόχος είναι οι θυσίες των πολιτών να μην πάνε χαμένες», είπε.
Απαντώντας στις επικρίσεις που διατυπώνονται, ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι έχει γίνει διάλογος και συνεχίζεται, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υιοθέτησης προτάσεων που είναι προς τη σωστή, όπως ανέφερε, κατεύθυνση.
«Ναι στο διάλογο αλλά πρέπει όλοι να κατανοήσουμε που βρίσκεται η χώρα. Δεν έχουμε χρόνο», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «ο στόχος είναι κοινός, η υπόθεση είναι εθνική, δεν χωράνε ιδεοληψίες ούτε κομματικές ιδιότητες και αντιλήψεις».
ναυτεμπορικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου