Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Νέα παιδιά παραμυθιασμένα με την τρομοκρατία!


Ένας βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ένα από τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά του εκείνο το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε από το όπλο του Κορκονέα, είναι όπως λένε οι πληροφορίες, ένας από τους συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό και κατ’ επέκταση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 20χρονο που ήταν στην παρέα του Γρηγορόπουλου εκείνη τη νύχτα. Φυσικά, αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, ουδεμία σχέση μπορεί να έχει εκείνη η παρέα, με τα όσα τραγικά έγιναν και η δολοφονία με την τρομοκρατία. Για το πώς μπορεί να οδηγήθηκε εκείνο το νεαρό παιδί στις ληστείες ή σε τρομοκρατικές ενέργειες πολλά μπορούν να ειπωθούν. Ακόμη κι ότι εκείνη η δολοφονία μπροστά στα μάτια του να του άλλαξε την κοσμοθεωρία, να τον έκανε να μισήσει τη
δημοκρατία, την εξουσία και να έγινε αναρχικός. Δεν έχουν καμιά σημασία όλα αυτά, αφορούν την οικογένειά του και το πώς διαχειρίστηκαν μια τραγική στιγμή που του σημάδεψε τη ζωή.
Και φυσικά δεν έχει καμιά σύνδεση η τωρινή υπόθεση με το ίδιο το θύμα, τον 16χρονο τότε Αλέξη Γρηγορόπουλο αλλά και τα όλα όσα συνέβησαν στη χώρα αμέσως μετά. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το πώς μια στιγμή κρατικής βίας μπορεί να οδηγήσει κάποιο νέο παιδί στην τρομοκρατία.
Εν πάση περιπτώσει, η αστυνομία, έστω και τυχαία, φαίνεται να έπιασε λαβράκια καθώς οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες της Κοζάνης ήταν καταζητούμενοι. Μεταξύ αυτών και ο γνωστός ως «τοξοβόλος» του Συντάγματος, εκείνος ο γραφικός τύπος που φωτογραφήθηκε σε μια διαδήλωση να σημαδεύει με τόξο και βέλη τη Βουλή και τους αστυνομικούς. Είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για κακούργημα αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος λέγοντας ότι το τόξο ήταν ψεύτικο ενώ ένα τσεκούρι που είχε μαζί του, του το είχαν βάλει οι αστυνομικοί. Οι αρχές ερευνούσαν επίσης μια πιθανή συμμετοχή του στη ληστεία της Πάρου που σκοτώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι ένας αθώος πολίτης.
Μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι κι ένας ακόμη που καταζητούνταν για συμμετοχή στους Πυρήνες. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο τρόπος δράσης των ληστών του Βελβεντού δείχνει ότι το εγχειρίδιο που χρησιμοποίησαν ήταν εκείνο που είχαμε παρουσιάσει στο antinews. Εκείνο το βιβλίο που έγραψαν μέλη των Πυρήνων και παρουσιάστηκε σε αναρχικό στέκι της Θεσσαλονίκης πριν μερικές ημέρες. Οι απαλλοτριώσεις τραπεζών ήταν ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου, όπως και οι εμπρησμοί τύπου Marfin. Το λόγο έχει πλέον η αντιτρομοκρατική που ψάχνει για γιάφκες στην Κοζάνη, όμως, αυτά που πρέπει να πει κανείς είναι τα εξής:
1. Η τρομοκρατία δεν είναι όπως την ξέραμε παλιά. Δεν είναι 5-10 άτομα που είχαν βρει ελάχιστα όπλα, έκλεψαν και μερικά από το Συκούριο και σκότωσαν ορισμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες ή χουντικούς, αστυνομικούς πράκτορες της ΣΙΑ. Η νέα γενιά τρομοκρατίας είναι πολύ πιο επικίνδυνη και πολύ δύσκολα θα ξεμπλέξει η ελληνική κοινωνία.
2. Διαθέτουν απίστευτο οπλισμό και μπορούν να βρουν οποιοδήποτε όπλο, οποιαδήποτε στιγμή. Έχουν Καλάσνικοφ, Σκόρπιον, μικρά και μεγάλα πιστόλια, ότι φαντάζεται ο νους.
3. Είναι πάρα πολλοί , έχουν στρατολογηθεί πάρα πολλοί νεαροί. Σκεφτείτε μόνο ότι μέχρι χθες είχαν συλληφθεί 33 άτομα ως μέλη των Πυρήνων κι άλλοι 8-10 του Επαναστατικού Αγώνα. Έχουν βρεθεί πολλές γιάφκες, έχουν κατηγορηθεί πολλοί ακόμη. Μιλάμε για κανονικό στρατό από νεαρούς 20-30 ετών που κάποιος τους στρατολογεί. Και φυσικά δεν είναι παιδιά διαλυμένων οικογενειών που τους χτυπά η κρίση και ξεσπάνε με το να γίνονται τρομοκράτες. Τα ξεχνάμε αυτά τα στερεότυπα. Είναι φυγόμυαλοι, τεμπέληδες που κλέβουν τράπεζες και ζουν ζωή χαρισάμενη μεταξύ ενός τρομοκρατικού χτυπήματος και ενός άλλου; Ποιος ξέρει; Σημασία έχει ότι έτσι που πάμε θα γεμίσουν οι φυλακές με νεαρά παιδιά που θα επιμένουν ότι η μόνη λύση είναι η τρομοκρατία.
 antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου