Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Σκόπια: Έλεγχος για κατασκόπους σε καταλόγους υποψηφίων εκλογών

b074361892a6f267ff9933e7b5c2b1ac LΜεταξύ των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στους καταλόγους των υποψηφίων, που κατεβαίνουν στην εκλογική διαδικασία, των δημοτικών εκλογών της 24ης Μαρτίου, υπάρχουν ονόματα που έχουν συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες.
Πηγή που βρίσκεται στην Επιτροπή Κάθαρσης- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων- έχει δηλώσει ότι μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων υπάρχουν συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν την πολιτική προστασία και την προστασία των σωμάτων ασφαλείας, εξακολουθούν, μάλιστα, να παρέχουν υπηρεσίες για το
συμφέρον του κράτους, ενώ τα ονόματά τους δεν έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοια.
Όλες οι Δημοτικές Επιτροπές Εκλογών έχουν υποβάλει στην Επιτροπή της Κάθαρσης και Διαφάνειας, όλους τους καταλόγους των υποψηφίων για τις εκλογές της 24ης Μαρτίου. Σε ένα εικοσιτετράωρο τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να ελέγξουν αν μεταξύ των πέντε χιλιάδων υποψηφίων υπάρχουν πρώην κατάσκοποι, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες.
Η Επιτροπή θα ελέγξει, επίσης, αν οι υποψήφιοι έχουν κάποιο δημόσιο αξίωμα ή έχουν εκλεγεί στην ίδια θέση, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
Η Επιτροπή της Κάθαρσης το αργότερο σήμερα θα απευθυνθεί στις μυστικές υπηρεσίες, στην Ασφάλεια και τη Διεύθυνση Αντικατασκοπείας του Στρατού, την Κρατική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας και στο Κρατικό Αρχείο, προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι υποψήφιοι.
Σε περίπτωση που κάποιος εντοπισθεί ότι έχει προβληματικό παρελθόν, τότε εντός ενός 24ωρου θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον κατάλογο των υποψηφίων ως συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών, γράφει το δημοσίευμα. (newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου