Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Το Επαναστατικό κόμμα Εξέγερσης του Λαού ανέλαβε την ευθύνη Χρησιμοποίησε πέντε κιλά δυναμίτιδας (ΤΝΤ) και να απασφάλισε μία χειροβομβίδα


Το Επαναστατικό κόμμα Εξέγερσης του Λαού ανέλαβε την ευθύνη

Ο αριστεριστής Ετσεβίτ Σανλί, στρατολογημένος τρομοκράτης βομβιστής, σε επιθέσεις αυτοκτονίας, ήταν ο υπαίτιος της έκρηξης στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Ο Σανλί είχε προηγουμένως περάσει πέντε χρόνια στις τουρκικές φυλακές, έχοντας καταδικαστεί για πρότερες τρομοκρατικές ενέργειες.

Ωστόσο, εντός του 2002, είχε αποφυλακιστεί, λόγω της διάγνωσής του με σοβαρή νοητική διαταραχή, η οποία έγινε αντιληπτή κατά τη διάρκεια της συνεχόμενης απεργίας πείνας που πραγματοποιούσε μέσα στις φυλακές. Ο Τούρκος τρομοκράτης είχε φυλακιστεί το 1997 για επίθεση
σε αστυνομικό τμήμα και στο φρουραρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σανλί, για να επιτύχει την έκρηξη, που είχε ως θύματα τον εαυτό του και τον φρουρό του κτιρίου, φέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, να χρησιμοποίησε πέντε κιλά δυναμίτιδας (ΤΝΤ) και να απασφάλισε μία χειροβομβίδα, ώστε να προκαλέσει την έκρηξη.

Επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του δράστη τα τεστ DNA

Τα τεστ DNA έδειξαν πως ο Ετσεβίτ Σανλί, μέλος της τουρκικής αριστερής οργάνωσης DHKP-C, ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης.

"Ο άνθρωπος που πυροδότησε τα εκρηκτικά τα οποία είχε δέσει πάνω στο σώμα του καθώς προσπαθούσε να εισέλθει στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ήταν ο Ετσεβίτ Σανλί, ένας μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C", ανέφερε σε μία ανακοίνωση το γραφείο του κυβερνήτη.

Το DHKP-C την ευθύνη της επίθεσης

Ο Σανλί υπήρξε πρώην μέλος του Επαναστατικού Κόμματος της Εμπρόσθιας Εξέγερσης του Λαού (DHKP-C), το οποίο έχει κυρηχθεί εδώ και χρόνια εκτός νόμου στην Τουρκία και το οποίο ανέλαβε τελικά την ευθύνη για την έκρηξη στην πρεσβεία της Άγκυρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ήδη από την Παρασκευή, μερικές ώρες μετά το χτύπημα, κατηγορήσει το DHKP-C για τη βομβιστική επίθεση.

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα τρία άτομα σε σχέση με τη χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, όπως μετέδωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση TRT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου