Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΔΝΤ: Λάθος οι εντυπώσεις για τους πολλαπλασιαστές "Το ελληνικό πρόγραμμα έχει ήδη αναθεωρηθεί"

ΔΝΤ: Λάθος οι εντυπώσεις για τους πολλαπλασιαστέςΕσφαλμένες χαρακτήρισε τις εντυπώσεις, που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας πως η Τρόικα βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον, o Τζέρι Ράις ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει κανείς να συνδέει τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας με το σχεδιασμό του προγράμματος της Τρόικας. Ο ίδιος είπε πως το ελληνικό πρόγραμμα έχει πλέον αναθεωρηθεί και προβλέπει μεγαλύτερο χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όπως σημείωσε, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις πρέπει να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα και
ενδεικτικά αναφέρθηκε στην υψηλή ανεργία στην Ελλάδα.

Για την υστέρηση των εσόδων ο ίδιος είπε πως το ΔΝΤ παγίως ζητά μεγαλύτερη πρόοδο από τις ελληνικές αρχές στο σκέλος της φορολογίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει υπάρξει αρκετή πρόοδος.

Στουρνάρας: Ζητάμε κοινή στάση από την τρόικα για τον πολλαπλασιαστή

Μάλλον απαισιόδοξος στο θέμα της αλλαγής των όρων του Μνημονίου λόγω του λογιστικού λάθους του ΔΝΤ εμφανίστηκε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ σχετικά με το Δημόσιο ξεκαθάρισε ότι “αυτή τη στιγμή δε μιλάμε για απολύσεις”.
Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, που “βάζει φρένο” σε κάθε συζήτηση για αλλαγή των όρων του Μνημονίου, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι έθεσε το θέμα και ζήτησε να πάρουν κοινή θέση η Κομισιόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει περιθώριο αλλαγών σημείωσε: “Δεν το γνωρίζω. Απ' ό,τι φαίνεται όχι”.
Σχολίασε ακόμα ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να κρίνει αν θα επιμείνει στο ζήτημα η ελληνική πλευρά και υπογράμμισε πως “εμείς εμμένουμε στους στόχους που έχουμε θέσει. Δεν αμφισβητούμε τους στόχους”.
Όσο για το Δημόσιο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: “Προσπαθούμε να εκσυγχρονήσουμε το Δημόσιο. Βλέπουμε μπροστά. Αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο του νέου Αναπτυξιακού Προτύπου και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν”.
Ερωτηθείς δε αν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, τόνισε: “Όχι. Αυτή τη στιγμή δε μιλάμε για απολύσεις”.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου