Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο ένας μαθητής πάνω στον άλλο σε δημοτικό


Την αγωνία τους εκφράζουν δάσκαλοι και γονείς του δημοτικού σχολείου Νέας Πεντέλης, καθώς υπεράριθμοι μαθητές στριμώχνονται στις αίθουσες ενός κτηρίου της δεκαετίας του '70. Η συνεχής έλευση μαθητών από ιδιωτικά σχολεία λόγω της οικονομικής κρίσης δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα χώρου, καθώς ενώ υπάρχει πρόβλεψη για δύο τμήματα ανά τάξη, τα τελευταία χρόνια απαιτούνται τουλάχιστον τρία ανά έτος.

Ηδη στο σχολείο υπάρχουν 325 μαθητές, που συνωστίζονται σε μικρές αίθουσες (πολλές έχουν κοπεί στα δύο για να χωρέσουν τα παιδιά!), ενώ έχουν καταργηθεί τα γραφεία όπου στεγαζόταν η δανειστική βιβλιοθήκη και το μάθημα μουσικής προκειμένου να μπουν θρανία και να κάνουν μάθημα τα παιδιά.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων «το φαινόμενο που
βιώνουμε την τελευταία τριετία είναι να εισρέουν κάθε χρόνο 3 τμήματα της Α' Δημοτικού -αποτέλεσμα τόσο της οικονομικής κρίσης αλλά και δημογραφικών παραγόντων- ενώ αντίστοιχα ν' αποχωρούν 2 μόνο τμήματα της ΣΤ' τάξης».

Και οι δάσκαλοι διατυπώνουν την ανησυχία τους καθώς όπως λένε «μέσα στην τάξη δεν μπορούν καν να περπατήσουν, καθώς δεν υπάρχει χώρος για τα παιδιά ούτε τις τσάντες τους να αφήσουν!».

«Το σχολικό περιβάλλον έχει ήδη  υποστεί αναμφισβήτητη υποβάθμιση που οδηγεί αναπόφευκτα και σε τραυματισμούς την ώρα του διαλλείματος των παιδιών αλλά και υποβάθμιση του τρόπου διδασκαλίας πολλών μαθημάτων όπως η Θεατρική Αγωγή, η Μουσική και τα Εικαστικά καθώς αυτά πλέον θα πρέπει να διδάσκονται με τον τρόπο που γινόταν δύο δεκαετίες πριν» σημειώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο του χρόνου, καθώς θα χρειαστούν και πάλι νέες αίθουσες για τους καινούριους μαθητές που είναι πολλοί στον αριθμό.

Γονείς, μαθητές και δάσκαλοι ζητούν από τη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες αρχές να σταθούν σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα και να προχωρήσουν τις διαδικασίες κατασκευής ενός δεύτερου δημοτικού σχολείου στην περιοχή.
πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου