Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών από το ΚΤΕΛ Σερρών

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών από το ΚΤΕΛ Σερρών
Ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ το χρέος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς το ΚΤΕΛ Σερρών για την καθημερινή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.
Σύμφωνα με το εξώδικο που έστειλε το υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Σερρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κοινοποίησε στα συναρμόδια υπουργεία, από τις συμβάσεις μεταφοράς μαθητών εκκρεμεί η καταβολή ποσοστού 28% για την περίοδο 2011-2012, ενώ για το τρέχον έτος δεν έχει καταβληθεί το παραμικρό ποσό.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στο εξώδικο, μέχρι σήμερα το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Σερρών Α.Ε. έχει ουσιαστικά πιστώσει το ελληνικό Δημόσιο, με αποπληρωμή του ΦΠΑ για τα ποσά των
συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών.
Οπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σερρών, Θ. Γιαννακόπουλος, «ήδη έχουν εκταμιευτεί χρήματα και υπάρχουν προς άμεση διάθεση, αποκλειστικά για την κάλυψη μέρους της δαπάνης μεταφοράς μαθητών του παρελθόντος έτους, αλλά για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί και δεν σχετίζονται με τις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλονται από το υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εμφανίζεται ότι υπάρχει αδυναμία είσπραξης των διατεθέντων χρημάτων, που αφορούν μέρος μόνον των οφειλών του παρελθόντος οικονομικού έτους».
Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σερρών, Θ. Γιαννακόπουλος, με μέλη της Ομοσπονδίας τους, επισκέφτηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για να εκθέσουν το οικονομικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν ώστε να υπάρξει άμεσα λύση του προβλήματος, διαφορετικά όπως επισημαίνει ο Θ. Γιαννακόπουλος θα προβούν στην παύση των μαθητικών δρομολογίων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου