Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Εξυπναδίτσες, ψέματα κι αθλιότητες από τον αριστερό των σαλονιών


Επιλεκτική χρήση της φιλμογραφίας του μεγάλου Ιταλού κωμικού Ρομπέρτο Μπενίνι, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να «πικάρει» τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρομοίασε τον...
πρωθυπουργό με τον Μπενίνι στην ταινία «Η ζωή είναι ωραία» θέλοντας να αποδείξει έτσι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δείξει ότι τα πράγματα πάνε καλά, αλλά «όχι με τον ίδιο ωραίο τρόπο όπως στην ταινία».

Ωστόσο, πέντε χρόνια αργότερα ο Μπενίνι γύρισε μια ακόμη ταινία τον «Πινόκιο» που θα ταίριαζε απόλυτα στον κοσμογυρισμένο Αλέξη Τσίπρα.

Διότι, με τα τόσα ψέματα που λέει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες προκειμένου να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε άνετα να πάρει το ρόλο του Πινόκιο.

Σε μια συνέντευξη παρωδία στον Γ. Αυτιά (δεν περιμέναμε και τίποτε καλύτερο άλλωστε), ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι
Άκρατος λαϊκισμός, αστειάκια να περνά η ώρα, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, πλήρης ταύτιση με το παπανδρεϊκο σύστημα διακυβέρνησης που στηρίχθηκε στα «θα», εντελώς διαφορετική γλώσσα σε σχέση με το «προσκύνημα» στη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Τόλμησε μάλιστα να πει ο κ. Τσίπρας πως ο Σόιμπλε «κάρφωσε» τον Γ. Στουρνάρα και την κυβέρνηση λέγοντας ο Γερμανός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τις αποφάσεις για τα μέτρα δεν τις επέβαλε αυτός αλλά ήταν επιλογή του υπουργού Οικονομικών. 
Δηλαδή ο Σόιμπλε που δεν ήξερε κι ούτε ήθελε να δει στα μάτια του τον Αλέξη, «κάρφωσε» σ΄ αυτόν την κυβέρνηση. 
Τέτοια ψέματα ούτε ο Πινόκιο δεν έλεγε.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στη Σύνοδο κορυφής για να παρακολουθήσει και όχι να διεκδικήσει», δήλωσε ο Α. Τσίπρας και συνέχισε: «Αν βρισκόμασταν στο τιμόνι της χώρας θα είχαμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα και θα διεκδικούσαμε ειδικά κονδύλια και στοχευμένες δράσεις για τις χώρες που βρίσκονται στο μνημόνιο». Ποιος, ο Τσίπρας θα είχε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα που οι μόνες επαφές του στο εξωτερικό είναι με τον… ΣΥΡΙΖΑ της Γερμανίας και με κάτι ανθύπατους στη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Λες και ο Σαμαράς και κάθε Έλληνας πολιτικός δε θέλει να αλλάξει η πολιτική σκληρής λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία και σιγοντάρει ο Κάμερον. 
Κι αφού δεν το κατάφεραν τόσοι και τόσοι θα το κάνει ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς. 
Μα ποιος είναι ο Ντε Γκωλ; 
Αλλά και για να έχουμε καλό ερώτημα: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του δε λένε ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και αυτοί δεν ήταν που δε θα έλεγαν όχι σε έξοδο της χώρας από την Ευρώπη; Πώς ζητούν τώρα τα λεφτά από τα κοινοτικά κονδύλια όταν ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν θα είμαστε χώρα της Ευρώπης ή της Νότιας Αμερικής;

Σε μια έξαρση άκρατου λαϊκισμού, και με τις επιδοκιμασίες του μέγιστου δημοσιογράφου Αυτιά, είπε ότι δεν πλήρωσε το χαράτσι γιατί αυτός μένει στο νοίκι και δεν μένουν όλοι στην Κηφισιά, σε επαύλεις.

Πόσο λυπόμαστε που ο Τσίπρας μένει στην Κυψέλη και σαν σκληρά εργαζόμενος πολίτης δε μπορεί να έχει τις ανέσεις των άλλων. Αλλά μια και λέει μεγάλες αλήθειες μήπως να μας έλεγε ποια η σχέση του με το Διόνυσο, αν έχει δουλέψει ποτέ, αν έχει έστω κι ένα ένσημο να επιδείξει ή μια επαγγελματική επιτυχία.

Σε μια ακόμη προσπάθεια να προσεταιριστεί το μεσαίο χώρο, τους Καραμανλικούς ή όσους νεοδημοκράτες νομίζει ότι θα πάνε με το ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε μέχρι και φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ήρθα να ενώσω, όχι να διχάσω» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ως ακραία. «Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι. 
Ο Αντώνης Σαμαράς περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους. Η ΝΔ του Σαμαρά με ομήρους τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ.Κουβέλη αναπαράγουν μία ακροδεξιά ατζέντα και πριμοδοτούν τη Χρυσή Αυγή».

Ο δημοκράτης Τσίπρας, που ανέχεται στο κόμμα του τους ακραίους της Βίλας Αμαλίας, που δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για τους τρομοκράτες των Βορείων προαστίων, μιλά για άκρα. 
Ψέμα κι αθλιότητα από τον αριστερό των σαλονιών.

«Είναι άδικη αυτή η φορολογία. Εμείς θα φτιάξουμε περιουσιολόγιο για να καταγράψουμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα αποκαταστήσουμε σταδιακά στην προ μνημονιακή εποχή τις χαμηλές συντάξεις» είπε. 
Από πού θα βρει τα λεφτά δεν είπε, όμως χρησιμοποίησε μια ακόμη ταινία από την πλούσια ταινιοθήκη του. «Εμείς κατ’ αρχάς θα πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή. Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχω μαγικά ραβδιά. Αυτό θα το πετύχουμε με διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες της χώρας και με φορολόγηση αυτών που έχουν» πρόσθεσε.

«Όραμά μου δεν είναι να κάνω ένα κόμμα νεκροταφείο, αλλά φυτώριο. Δεν θα εξοντώσω τις διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει όμως ένα σαφές πλαίσιο. Είναι διαυγής και ξεκάθαρη η γραμμή μας. Οι μειοψηφικές απόψεις θα ακούγονται αλλά θα ξεκαθαρίζουν ότι είναι δική τους άποψη» είπε ο κ.Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα που έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει. «Έχουμε αδυναμίες, δεν το κρύβουμε. Δεν βλέπουμε, όμως, το λαό ως τροφή για ψηφαλάκια».

Μας ξεκαθάρισε λοιπόν ότι ο Διαμαντόπουλος με τις μολότοφ ή η Αμμανατίδου με το «ευρώ που δεν είναι φετίχ» ή ο Θεοδωρίδης με τα Ίμια που έγιναν Καρντάκ θα μείνουν στο κόμμα του, αλλά είναι προσωπικές οι απόψεις τους. Κατά τα άλλα το κόμμα του είναι ενιαίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Παπανδρέου αλλά δεν έγινε ποτέ. Αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ο πρωταγωνιστής στην ταινία του Μπενίνι ο «Πινόκιο» γιατί έτσι θα κάνει όλων εμάς τη… Ζωή πιο ωραία. 
Θα πέσει πολύ γέλιο.




http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου