Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο κύριος Τσίπρας σε παροξυσμό μεγαλείου



Είθισται όταν εμφανίζεται ένα νέο πρόσωπο, άφθαρτο και με καλό μυαλό, στα πολιτικά πράγματα της χώρας, να λέμε ότι επιτέλους κάτι πάει να γίνει. Να βγει εν πάση περιπτώσει η χώρα από τη μιζέρια, την καμαρίλα, τους στημένους πολιτικούς που επί χρόνια διαφεντεύουν τον τόπο.
Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν πολλοί όταν είδαν τον Αλέξη Τσίπρα να ανεβαίνει τα σκαλιά της πολιτικής και να αναλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ήταν στο 4% ήταν πιο αξιοπρεπής, πιο λογικός και σίγουρα πιο πολύτιμος για τη χώρα.
Φαίνεται ότι τα μυαλά του πήραν αέρα νομίζοντας ότι αγκαλιάζοντας τους βολεμένους Πασόκους που η κρίση τους έβγαλε στο περιθώριο, θα γινόταν πρωθυπουργός. Ίσως και να γίνει, ποιος ξέρει; Όμως, κάθε μέρα που θα περνά θα μας εκπλήσσει σίγουρα αρνητικά.
Η ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα «Η Αριστερά απαντά στην στρατηγική της έντασης», θα μείνει στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ως μια από τις παραστάσεις που θα πρέπει να ντρέπεται γι’ αυτές ο κ. Τσίπρας. Ο τίτλος και μόνο της εκδήλωσης δείχνει το μέγεθος της ανοησίας που θα άκουγε όποιος
πήγαινε να την παρακολουθήσει. Στρατηγική της έντασης αλλά από πού, θα ήταν το πρώτο ερώτημα.
Ο κ. Τσίπρας, ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, μόλις πριν από 8 μήνες, ότι ετοιμάζεται να καταλύσει το Σύνταγμα. Ότι ετοιμάζεται να επιβάλει Χούντα. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «πρόβλεψή» του ότι υπάρχει ενδεχόμενο έως και αναστολής συνταγματικών ελευθεριών εκ μέρους της κυβέρνησης.
Διαβάστε μόνο μερικά που είπε:
«Στη μνημονιακή Ελλάδα του 2013, ζούμε μια περίοδο όπου νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συγκατοικούν στον τύπο της κυβερνητικής εξουσίας. Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά βαδίζουν χέρι-χέρι σε όλο το καθεστωτικό πολιτικό, κρατικό και μιντιακό φάσμα».
Επίσης, υπογράμμισε πως «τα εγχειρίδια της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς είναι τα ευαγγέλια της σημερινής κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, του κ. Δένδια, του κ. Βορίδη, του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη και του κ. Κεδίκογλου».
Κατά τον κ. Τσίπρα , «η στρατηγική της έντασης έχει ως κεντρικό άξονα να δημιουργήσει, να προκαλέσει, ένα κύμα πολιτικής βίας.  Χτυπάει τυφλά για να χτυπηθεί τυφλά. Χτυπάει πολύ για να χτυπηθεί πολύ. Δεν χτυπάει κατ’ ανάγκην αριστερούς ανθρώπους η αριστερές συλλογικότητες. Χτυπά οτιδήποτε και οποιονδήποτε, άτομο, χώρο, ομάδα, μειονότητα, συλλογικότητα, με στόχο να προκαλέσει μια εξίσου τυφλή αντίδραση».
Και τώρα διαβάστε το εξής που είπε: «Ο φαύλος κύκλος της βίας θα γεννήσει σύμφωνα με το σχέδιο την ανάγκη περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, όσων, τέλος πάντων, απέμειναν από την λαίλαπα της τελευταίας τριετίας».
Πολλές ήταν οι αναφορές του κ. Τσίπρα στην Χρυσή Αυγή, για την οποία είπε: «Να χτυπήσουμε τη Χρυσή Αυγή και κάθε στρατηγική έντασης εκεί που σήμερα και οι δύο πάνε να ενσφηνωθούν: στις γειτονιές και στις τοπικές κοινωνίες. Να ακυρώσουμε εμπράκτως, με τη δική μας δουλειά πεδίου, κάθε απόπειρα συγκρότησης ακροδεξιών κοινωνικών συμμαχιών».
«Οι ακροδεξιοί θύλακες μέσα στην αστυνομία είναι ένας δεύτερος πρωταγωνιστής. Με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας, συμμετέχει ενεργά στον πολίτικο σχεδιασμό της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, επιχειρώντας άμεσες παρεμβάσεις στην καθημερινή ατζέντα», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «συμπαγής πολιτική δύναμη που εγγυάται ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα ακρωτηριαστεί από τον νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό φονταμενταλισμό της συγκυβέρνησης του Μνημονίου».

«Η εσωκομματική αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας των τελευταίων επιλογών του κ. Τσίπρα, δεν μπορεί να καλυφθεί με το παραλήρημά του εναντίον της κυβέρνησης και την επικίνδυνη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων», δήλωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας: «Συγκάλυψη και δικαίωση στις πρακτικές βίας μόνο το κόμμα του δίνει. Οι Αθηναίοι το γνωρίζουν καλά».
Με λίγα λόγια, ο κ. Τσίπρας δεν είπε τίποτε για τη στρατηγική της έντασης των κουκουλοφόρων ή των τρομοκρατών. Δεν είπε τίποτε για τον κ. Θεοδωρίδη και τα Ιμια, ούτε για τον Διαμαντόπουλο που αποθεώνει τον αναρχισμό. Κουβέντα για το χάος που επικρατεί μέσα στο κόμμα του ούτε για τους θύλακες αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον κ. Τσίπρα η παρούσα κυβέρνηση ετοιμάζει περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι όχι οι μπαχαλάκηδες.
Δεν ξέρουμε αν η ομιλία του οφείλεται στο γεγονός ότι πιέζεται για τη… δεξιά στροφή που έκανε και την οσφυοκαμπτική διάθεση στον Ομπάμα και το ΔΝΤ. Όμως, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αμφισβητεί τη δημοκρατική διάθεση όσων στηρίζουν την κυβέρνηση. Καλώς η κακώς την στηρίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Είναι κι αυτοί φασίστες και ετοιμάζονται για χούντα; Πώς τολμά να διαιρεί τον ελληνικό λαό σε καλούς αριστερούς και κακούς όλους τους υπόλοιπους; Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου